2024.03.28, Csütörtök

12 vízitúra megállóhely újul meg az Alsó-Tisza szakaszon

tiszakecske.hu

2018.11.27. 10:04

Iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, a technika és az új eszközök megjelenésével új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is.

Hirdetés

Az Alsó-Tisza és a Körösök vízi turizmusának komplex fejlesztése című konzorciumi pályázati projekt keretében az Alsó-Tisza szakaszon (Szolnoktól, illetve Gyulától és Sarkadtól Szegedig) 12 vízitúra megállóhely újul meg.

Több helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, néhány meglévő megállóhelyen eszközfejlesztést hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek.

A projektnek köszönhetően várhatóan ismét fellendül a vízi turizmus az Alsó-Tiszán. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. december 15.

AktuálisSzolnokAlsó-TiszaTiszakécskevízitúra