2024.05.05, Vasárnap

Megkezdte a termelést a tiszaörsi sajtüzem

kormanyhivatal.hu

2018.11.18. 10:20

Az újonnan átadott tejfeldolgozó üzemben főként kecsketejből előállított sajtot és különféle sajtkészítményeket gyártanak.

 

A közfoglalkoztatásra továbbra is szükség lesz, hiszen azon keresztül minden család érezheti, hogy a boldoguláshoz szükséges a munka, a munkaerőpiacról kiszorulók pedig újra közösségben élhetik meg mindennapjaikat. A kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy munkát adjon minél több hátrányos helyzetű, álláskereső embernek- hangzott el a tiszaörsi sajtüzem átadásán. Az ünnepségen részt vett Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár, Dr. Berkó Attila kormánymegbízott és Kovács Sándor országgyűlési képviselő is.

Tiszaörs település 2012-től vesz részt közfoglalkoztatási programokban, melyekben kiemelt szerepe van a mezőgazdasági programon belül a kecsketartásnak, tenyésztésnek és kecsketej előállításnak. A mezőgazdasági program továbbfejlesztésére az önkormányzat 2016-ban a Belügyminisztériumtól 229 m2 alapterületű tejfeldolgozó létesítésére támogatásban részesült. A program két ütemben valósult meg 2016. november 1. és 2018. október 31. között, összesen 176,9 millió Ft támogatásból. Az önkormányzat a beruházással 5 fő 6 évre történő foglalkoztatásához teremtett munkalehetőséget.

 

 

AktuálisTiszaörsTiszaörsi Tejfeldolgozó üzem