2024.04.24, Szerda

Munkáltatói Fórumot tartottak Mezőtúron

kormanyhivatal.hu

2018.11.12. 15:04

A rendezvény keretében az álláskeresők közvetlenül is tapasztalatokat szereztek a felkínált munkákról, a körülményekről, az elvárásokról és nem utolsó sorban a bérekről.

Hirdetés

 

Munkáltatói Fórumot rendezett a Mezőtúri Járási Hivatal a járás székhelyén. A fórumon - amelyen dr. Berkó Attila kormánymegbízott mondott köszöntőt - 17 kiállító várta az érdeklődőket. A program eredményességét jelzi, hogy száznál is több munkavállaló élt a lehetőséggel és jelentkezett a térség kiállítói által meghirdetett állásra.

A rendezvény elsődleges célkitűzése volt, hogy a hivatal a mezőtúri járás területén tevékenykedő mikro-kis- és középvállalkozásokkal kialakított kapcsolatot szorosabbá tegye, új együttműködési formákat alakítson ki, valamint eredményesebbé tegye a munkáltatókkal való kapcsolattartást.

 

"Kormányhivatalunk fontos feladatának tekinti a megye foglalkoztatási helyzetének javulását. Arra törekszünk, hogy szorosabbá tegyük a munkáltatókkal kialakult kapcsolatot. Ezt tanácsadással, támogatással, információk közvetítésével, valamint munkatársaink és a partnerek közötti kapcsolati háló működtetésével szeretnénk elérni" - fogalmazott köszöntőjében Dr. Berkó Attila kormánymegbízott. Hozzátette; a kormány célja, hogy az elkövetkezendő időszakban az országban meglévő munkaerő-tartalékot, az inaktívakat, a közfoglalkoztatottakat és a munkanélkülieket minél nagyobb számban támogassa a munkaerőpiacra történő visszatérésben.

Az elhelyezkedési juttatás duplázása, a nyugdíjasok munkába állásának könnyítése, a nők rugalmas foglalkoztatásának támogatása, a célzott adóügyi intézkedések és a bértárgyalások is a foglalkoztatás további bővülését segíthetik.

A fórumon 52 munkáltató 87 állásajánlatát ismerhették meg az érdeklődők, személyesen pedig 17 kis- és középvállalkozó kínálta munkalehetőségeit.

Rácz Péter Béla elmondta, az álláskeresők a nap folyamán nemcsak a munkalehetőségekről, de a járás foglalkoztatási osztálya által kínált európai uniós támogatási formákról, lehetőségekről, képzési ajánlatokról is tájékozódhattak. A hivatalvezető köszöntőjében kiemelte; a hivatal munkatársai a munkáltatóktól javaslatokat is kaptak a képzési programok összeállításához, annak érdekében, hogy az jobban alkalmazkodjon a helyi munkaerőpiaci igényekhez.

 

 

Az Európai Munkáltatói Napok rendezvénysorozat keretében megrendezett munkáltatói fórum eredményességét jelzi, hogy száznál is több, mintegy 123 álláskereső jelentkezett a meghirdetett munkákra.

Aktuálismunkáltatói fórumJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Mezőtúr