2024.04.18, Csütörtök

Útfelújításokról döntöttek Szolnokon a novemberi közgyűlésen

szolnok.hu

2018.11.29. 17:36

Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város novemberi közgyűlése, majd az idei költségvetésről szóló rendelet módosításáról, és a jövő évi költségvetés előkészítéséről is döntött a testület. Napirenden volt több út- illetve járdafelújítás is.

Hirdetés

Hamarosan végső formát ölt a megyeszékhely 2019. évi költségvetési tervezete. Jó hír, hogy Szolnokon nem emelkednek a helyi adók 2019-ben. A számok azonban nagyban függenek majd a kiadási oldalon megjelenő bérek leendő szintjétől.

 

Eredménytelenül zárult a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatosan kiírt pályázat.  A vonatkozó jogszabályok értelmében, a szabályozás arra ad lehetőséget, hogy a KMKK-val most érvényben lévő szerződést 2019-től újabb két esztendőre meghosszabbítja a város.

 

Elfogadta a testület a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral kapcsolatos plusz támogatással kapcsolatos napirendet. Az együttes számos – köztük több külföldi - fellépésen van túl ebben az évben, mindenhol telt ház előtt játszhattak. Ezek miatt tízmillió forint plusz támogatást kértek az önkormányzattól, hogy az idei évet – pénzügyileg – eredményesen zárják. Ez ugyan rendkívüli, ám tervezett támogatás, melyből béremelésre is jut, és a zenekar részére elkülönített tartalékalapból biztosítják.

 

Mintegy ötvenmillió forintból megújulhat az Aranyi Sándor úti bölcsőde, és támogatták a képviselők a Vízisport telepen helyet kapó fedett könnyűszerkezetes hajótároló építésének bruttó 20 millió forintos támogatását.

 

Ugyancsak megújulás előtt áll a szandaszőlősi Gátőr út, a Rák utca, a Széchenyi lakótelepi Czakó Elemér és Karczag László út közötti szakasz, és a Tallinn városrész Balogh Béla út felőli parkolója is, itt a P+R parkolót alakítanak ki a tervek szerint. A Gátőr útnak és a Rák utcának nem csak az útfelülete, de a járdái is új burkolatot kapnak. Folytatódhat a kerékpárút fejlesztés: a Temető úttól a Hetényi Géza kórházig épülhet meg a rég várt kerékpárút.

 

A testület tagjai támogatták a Szolnok Város Közbiztonságáért Alapítványnak nyújtandó 400 ezer forintos támogatást és igent mondtak a Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány eseti finanszírozására is. A szervezet 450 ezer forintra számíthat a várostól, amiből idén is "házhoz megy a szeretet"- azaz a rászorulók kapnak majd belőle adományt- diákok közvetítésével a várostól.

AktuálisútfelújításSzolnok Közgyűlés