2024.03.28, Csütörtök
Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok
pixabay - illusztráció

Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

szolnok.hu

2018.12.13. 14:00

A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem.

Hirdetés

Napjainkra az egyetem vezetése az intézményt a hagyományos képzőközponti szerepből kiemelve egy tudományos és gazdasági alapelveken működő egyetemmé alakította át. Így természetes volt számukra, hogy a BMW érkezésével a műszaki képzést elindítják és megfelelő tudású szakemberek képzésével segítik az autógyár szakmai munkáját. Dr. Kállai Mária, a megyeszékhely parlamenti képviselője beajánlójában elmondta: az egyetem célja egy Műszaki és Innovációs Akadémia indítása, melyre felkérték dr. Anisits Ferenc urat, a BMW fejlesztőmérnökét, hogy a szakmai munka kialakításában legyen a segítségükre. Anisits úr, mint Szolnok díszpolgára, azzal a kéréssel fordult az egyetem vezetése felé, hogy Szolnok város is részesüljön a BMW által biztosított pozitív lehetőségekből.

- Ez egy nagyszerű lehetőség Szolnok számára, úgy gondolom, mindenképpen élnünk kell vele – mondta a képviselő. - Távlati cél, hogy a régió versenyképes gazdasági övezetté váljon a tudás és az innováció alappillérein, ezért Debrecennel, valamint további két megyei jogú várossal, Nyíregyházával és Miskolccal is szorosabb együttműködés (szakmai tapasztalatcserék, közös gondolkodás) várható.

Olyan lehetőséget kapott Szolnok a Debreceni Egyetemmel való közös munkával, ami a város életében egyedülálló fellendülést eredményezhet, az oktatás, a gazdaság és az innováció területén. Az egyetemmel való szorosabb együttműködés a városunk életében hosszú távon is rendkívül fontos és sokoldalú pozitív eredménnyel kecsegtet.

Az együttműködés során a partnerség tagjai célként határozzák meg a szolnoki műszaki felsőoktatás fejlesztését a Szolnoki Közlekedési Műszaki Egyetem hagyományai alapján. A Debreceni Egyetem a felsőoktatásban és a kutatásban meglévő tapasztalatai átadásával támogatja Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatát a közlekedési felsőoktatás újjászervezésében, fejlesztésében.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeegyüttműködési megállapodásDebreceni Egyetem