2024.05.08, Szerda

Megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok megyei felzárkózási fórum

Jász-NagykunJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2018.12.17. 20:20

A felzárkózás-politikai együttműködések ösztönzését célzó projekt célcsoportjai a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a mélyszegénységben élők, a romák, gyermekek, nők, idősek és fogyatékkal élők.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat EFOP-os forrásból 57 millió forint támogatást nyert megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítására.

A program teljes időtartama 3 év, megvalósításának kezdete 2018.augusztus 01., fizikai befejezésének tervezett napja 2021.07.31. A projekt céljainak elérése érdekében évente 2 alkalommal Megyei Felzárkózási Fórum alakult meg a mai nappal. 

Tagjai között kaptak helyet települési önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a közoktatás és szakképzés intézményi képviseletei, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint civil szervezetek.

A platform célja, hogy megvitassák a megyében élő hátrányos helyzetű lakosság felzárkózási lehetőségeit. 

A program keretében a megye különböző településein, összesen 12 alkalommal közösségi együttműködést elősegítő rendezvénysorozat indul el az érintett célcsoportokba tartozó lakosság részére.

Az első rendezvény 2018. december 19-én 9.00 órától lesz Törökszentmiklóson, a Kristály Étteremben fogyatékkal élők részére.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeFelzárkózási Fórum