2024.04.20, Szombat
Kihirdették a karácsonyi rajzpályázat eredményeit

Kihirdették a karácsonyi rajzpályázat eredményeit

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2019.01.25. 15:35

Összességében 1100 pályamunka érkezett be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által tavaly decemberben kilencedik alkalommal meghirdetett Karácsonyi fények fotó, rajz és vers, valamint az első alkalommal meghirdetett "Klímavédelem Jász-Nagykun-Szolnok megyében" ötlet, rajz és fotó pályázatokra. 

Hirdetés

A január 23-ai eredményhirdetésen megjelent díjazottakat Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. "Három gyermek édesapjaként a fiatalabb korosztály által készített alkotások engem is mélyen érintettek a sokukban rejlő mondanivaló nagyszerű megelevenítése által" - mondta a megyei közgyűlés elnöke. 

"Én azokat a fotókat szeretem, amin emberek vannak. Ők a legjobb modellek, hisz érzések érzelmek sokaságát közvetítik a képek segítségével - fejtette ki a fényképek értékelése kapcsán a zsűri elnöke, Mészáros János fotóművész, az Új Néplap fényképésze. 


"Sokféle karácsony van: szegény, gazdag, Istennel töltött, Isten nélkül töltött, nagycsaládos. Ezek az általános gondolatok visszaköszöntek a beérkezett karácsonyi versekben, ugyanakkor az alkotók hozzátették azt, ami a "sajátjuk" - fogalmazott Jenei Gyula, költő, az Eső c. irodalmi lap főszerkesztője, a vers kategória zsűrijének elnöke. 

Bosnyák Zsuzsa festőművész, a Magiszter Művészeti Iskola művészeti munkaközösségének vezetője, a rajz kategória elnöke sajnos tudott személyesen jelen lenni, de tolmácsolta azon ösztönző gondolatát, hogy a sablonok mentén való másolás helyett érdemes a gyermekek határtalan képzeletvilágát erősíteni.

A díjakat Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Fehér Petra és Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés két alelnöke adták át a Megyeházán megrendezett eredményhirdetésen.

 

"Karácsonyi fények" pályázat 
Fotó kategória:

I. helyezett: Harangozó Márton (Jászberény) „Jászberény karácsonyfája” című képéért. 
II. helyezett és egyben a közönségszavazás győztese is: Oros Krisztina (Kuncsorba) „Kéz a kézben” című képéért.
III. helyezett: Tömösközi Károly (Tiszaföldvár) „Önfeledt vidámság” című képéért.

Rajz kategória:

I. helyezett: Szalai Dorottya (Szolnok) "Holdfény" című festményéért
II. helyezett: Sándor Laura Hedda (Szolnok). „Városi karácsonyi fények” című alkotásáért
III. helyezett: Szabó Zsófi (Szolnok). „Hóesés” című festményéért 
Közönségszavazás győztese: Jancsó Janka (Fegyvernek) „Angyali üdvözlet” című rajzáért 
A legaktívabb iskola: a Szandaszőlősi Általános Iskola (73 rajz). Díjuk: 10 fő diák + 1 fő pedagógus részére egy napos kirándulás a Tisza-tóhoz.

Vers kategória:

I. helyezett: Fábián Krisztina (Abádszalók) „Figyelj a csöndre” című verséért.
II. helyezett és egyben a közönségszavazás győztese is: Mészáros Ildikó (Fegyvernek) „A koldus karácsonyi álma” című verséért.
III. helyezett: Ligeti Éva (Szolnok) „Karácsonyvárás” című verséért.

A facebook oldalon a közönségszavazásban részt vett szavazók közötti sorsolás az alábbi három személynek kedvezett: Barnáné Korány Brigitta, Tákos Nikolett, Rápolti Mária.

Klímaváltozás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” ötlet, rajz és fotó pályázat

RAJZPÁLYÁZAT - Jász-Nagykun-Szolnok megye alsó tagozatos iskolásai részére:

- A szakmai zsűri díját nyerte: Varga Dorina, a Fegyverneki Móra Ferenc Általános Iskola Szalai Sándor Általános Iskolája 3. osztályos tanulójának rajzpályázata. 
- A JNSZ Megyei Önkormányzat különdíját nyert: Fodor Anna, a Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2. b. osztályos tanulója; „Óceán tisztítás” című montázsa. 
- A szakmai zsűri különdíjasa: Nyámádi Gergő, a jászberényi Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 3.a osztályos tanulója; „Felülnézetből szennyezett vízben élő hal boncolása” című pályamunkája.

ÖTLETPÁLYÁZAT - Jász-Nagykun-Szolnok megye általános iskola felső tagozatos diákjai részére
- A szakmai zsűri díját nyerte: Szabó Melinda, a Jászladányi Móra Ferenc Általános Iskola 12 éves tanulója rajzpályázata. 
A szakmai zsűri különdíjasai: 
o (kiemelt külön díj): Hágen Cintia, a jászberényi Jászsági Általános Iskola Bozóky János Általános Iskola Tagintézményének 10 éves tanulója a „Tarna” című verse. 
o Szebenyi Sára, a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 6.b. osztályos tanulójának „Mit tehetünk?” című verse. 
o Kövér-Somoskeőy Kincső, a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 7.c. osztályos tanulójának „Ne szennyezd a Földet” című verse.

ÖTLETPÁLYÁZAT - Jász-Nagykun-Szolnok megye középiskolásai részére
- A zsűri által díjazott nyertes: Kiss Dóra, a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola 11. A. osztályos tanulójának pályaműve.

- A megyei önkormányzat különdíjasa: a jászberényi Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola „Jászsági hagyományok és a környezetvédelem” című pályaműve.

FOTÓPÁLYÁZAT – Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosai részére

• A zsűri díjazottja: Danku Bálint, a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium 16 éves tanulójának „Decemberi táj” című fotója.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatkarácsonyi rajzpályázat