2024.04.27, Szombat
Hajnalig tartó jó hangulat mellett telt a huszonhetedik Megyebál

Hajnalig tartó jó hangulat mellett telt a huszonhetedik Megyebál

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2019.02.07. 12:07

Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb társasági eseményére idén február 2-án nyíltak meg a Megyeháza kapui a 120 fő meghívott vendég előtt.

Hirdetés

Érkezéskor a vendégeket a Jász Lovasbandérium huszárai, valamint a Megyebál házigazdái - Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke, Fehér Petra és dr.Csoór György alelnökök, valamint Rentzné Dr.Bezdán Edit címzetes megyei főjegyző asszony - fogadták.

A bál nyitását jelző fanfárt a Szolnoki Légierő Zenekar kvintettje fújta Márki Sándor vezetésével, majd a Jászság Népi Együttes és a Jártató Zenekar nyitótánca következett. Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a bál házigazdájaként, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a bál fővédnökeként köszöntötte a jelenlévőket. Az esemény ezúttal is jótékonysági, közösség- és identitáserősítő célt szolgál, a 25. Jász Világtalálkozó megrendezését támogatja a bál tiszta bevétele, a befolyt adományok összege. A Jász Világtalálkozó házigazdája, Jászkisér város polgármestere, díszvendége, Karcag város polgármestere és Borbás Ferenc jászkun főkapitány köszönetük kifejezéseként a bál vendéglátóinak ajándékot adtak át.

Lukácsi György a jászok palackba zárt erejét, a 25.Jász Világtalálkozó italát hozta, Dobos László karcagi Miska-kancsóval érkezett, a jászkun főkapitány pedig Jászkisér I.Ferenc császár 1818.március 27-én kibocsátott várossá nyilvánítási oklevelének másolatát hozta el.

Az est során Bereczki Zoltán és Danny Blue szórakoztatta a vendégeket, a kiváló zenét a Gríz Zenekar szolgáltatta.

AktuálismegyebálJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat