2024.04.20, Szombat
Jobban járhatunk, ha év elején igénylünk hitelkártyát
otpbank.hu

Jobban járhatunk, ha év elején igénylünk hitelkártyát

OTP Bank

2019.02.08. 14:55

Érdemes az év elejére időzíteni a hitelkárty igénylését, hiszen így több idő áll majd a kártyabirtokos rendelkezésére az év végén járó visszatérítések maximalizálásához – tanácsolják az OTP Bank szakértői.

Hirdetés

Sokak számára a hitelkártya egyik legvonzóbb funkciója lehet a vásárlások után járó egyösszegű visszatérítés év végén. Az év első hónapjaiban még távolinak tűnhet a vágyott cél, pedig érdemes már ilyenkor is tudatosan, mindennapos kártyahasználattal törekedni az elérésére, hiszen így a kártyabirtokos a hitelkártya igénylésének évében is könnyen maximalizálni tudja a visszatérítést.

 

„Úgy lehet a legkönnyebben maximalizálni a hitelkártyás vásárlások után év végén járó visszatérítés összegét, ha már januártól folyamatosan, a mindennapi vásárlások során is használjuk hitelkártyánkat. Így év végéig havonta átlagosan 150 000 Ft-os költés esetén, vásárlási szokásoktól függően akár 18-28 000 Ft-os visszatérítést is el tudunk érni” – nyilatkozta Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

 

A hitelkártya-birtokosok vásárlásaik után a költésük 1 százalékának visszatérítésével számolhatnak, legyen szó a hétvégi nagybevásárlásról, tankolásról, vagy akár egy forró csoki megvásárlásáról. Az OTP Bank ügyfelei évszakonként más és más kategóriájú vásárlásaikból összesen 3 százalékos visszatérítést kaphatnak. Télen a szórakozás (például mozi, színház, könyvesboltok) és az éttermek állnak a középpontban. A visszatérítések mellett fontos odafigyelni a visszafizetési határidők betartására is. A hitelkártyás vásárlások minden esetben kamatmentesek, ha az ügyfelek a türelmi időszak végéig visszafizetik a teljes felhasznált összeget és egyéb, a kártyahasználathoz kapcsolódó költségeket. Ezzel szemben a hitelkártyás készpénzfelvételek minden esetben kamatoznak.

 

Segíti a kiadások tervezhetőségét, hogy a hitelkártyás vásárlások esetében részletfizetés is választható. A Részletfizetési szolgáltatások előnye, hogy nagyobb összegű - 20 000 Ft-ot meghaladó - vásárlásait, vagy felmerült készpénzigényét a hitelkártya kamatánál kedvezőbb feltételekkel, egyenlő havi részletekben fizetheti vissza. A hitelkártyához kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat internetbankon, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy bankfiókban igényelheti. A kamatokról minden esetben érdemes előre tájékozódni, hiszen azok mértéke egyaránt függ a kártyatípustól, a felhasznált összeg nagyságától és az időszaktól is.

 


 
AktuálisOTP Bankhitelkártya