2024.04.19, Péntek
Másfél milliárd forintból építenek új üzemet kínai befektetők Kenderesen
mfor.hu

Másfél milliárd forintból építenek új üzemet kínai befektetők Kenderesen

mti

2019.02.02. 09:28

A házgyári elemeket gyártó üzem kezdetben száz új munkahelyet teremt.

Hirdetés

A tárgyalások fél évvel ezelőtt kezdődtek, a beruházásról szóló együttműködési megállapodást és bérleti előszerződést csütörtökön írták alá a több mint négy és félezer lakosú kisvárosban. Kínai részről a CITIC befektetési alapkezelő írta alá a dokumentumot.

A gyár meglévő terveinek magyarországi adaptálását, engedélyeztetését követően indulhat a Kínában már előre gyártott elemekből történő építkezés a 4-es főút melletti önkormányzati tulajdonban lévő 21 hektárból kivont 2,1 hektáron. A befektetők szeretnék mielőbb elkezdeni a kenderesi gyár építését és még idén elindítani a házgyári panel gyártását.
Az üzemben gyártani tervezett elemeket Európa valamennyi országába értékesítik majd. A kínai vállalat száz év garanciát vállal saját fejlesztésű paneleire.
A befektető kötelezettséget vállal arra is, hogy a megépült gyárban kezdetben száz, később kétszáz embert foglalkoztat majd. Az üzemben betanított munkaerőre lesz szükség, de később szakképzést is szerveznek majd az üzemben dolgozóknak.


A beruházás a jelenleg csaknem tíz százalékos munkanélküliség nagyarányú csökkentését jelenti, valamint a térség, a város gazdaságának erősödését, a kereskedelmi és ingatlanpiac fellendülését.

AktuálisKenderesházgyári panel