2024.04.19, Péntek
Gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás Szolnokon

Gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2019.03.07. 18:40

Százhetvenhat honvédelmi témájú alkotásból nyílt kiállítás Szolnokon. A kormányhivatal társszervezésében a 170 éves magyar honvédség évfordulója alkalmából még tavaly novemberben hirdettek rajzpályázatot általános- és középiskolás fiatalok számára.

Hirdetés

Az elmúlt esztendőben ünnepelte fennállásának 170. évfordulóját a magyar honvédség. A jubileum alkalmából az év végén meghirdette rajzpályázatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola.

Az általános- és középiskolások számára kiírt pályázat célja volt, hogy a diákok alkotásaikon keresztül bemutassák, a katonai hagyományok milyen fontos szerepet játszanak az ország, a megye életében.

176 pályamű érkezett, melynek ünnepélyes eredményhirdetésén 38 tanuló alkotását díjazták. A szervezők szerették volna, hogy a város szívében is megtekinthetőek legyenek ezek a művek, így nagyszabású kiállítást rendeztek a beérkezett rajzokból. A megnyitó ünnepséget a megyeszékhely központjában, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották.

Az ünnepségen részt vett többek között Dr. Keszely László ezredes a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási főosztályvezető- helyettese, Dr. Koller József dandártábornok, a MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka és Piroska Miklós a megyei közgyűlés elnöke is.

Megnyitó beszédében dr. Berkó Attila hangsúlyozta, hogy a Megyei Védelmi Bizottság egyik kiemelt célja a honvédelemre nevelés. Az MVB rendezvényeivel is a fiatalokat szeretnénk elérni oly módon – fogalmazott a kormánymegbízott -, hogy erősítjük bennük a hazaszeretet érzését. Fontos, hogy már gyerekkorban elkezdjük a példamutatást, és minél hamarabb megismertessük a honvédelmi értékeket a felnövekvő generációval, ehhez pedig igyekszünk minden lehetőséget megragadni- tette hozzá.

Az eltérő technikákkal készült színes alkotásokból álló kiállítás március 10-ig tekinthető meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

AktuáliskiállításAba-Novák Agóra Kulturális KözpontJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal