2024.04.20, Szombat

kiállítás

Tornyai János-kiállítás nyílik a Szolnoki Galériában

2024.02.05

Helyi hírek

A színekben rejlő hatalmas erő címmel nyílik kiállítás Tornyai János festőművész életművéből február 8-án, csütörtökön a Szolnoki Galériában - közölte a szolnoki Damjanich János Múzeum közleményben az MTI-vel.

Madách 200 - Kiállítás nyílik az évforduló alkalmából Szolnokon

2023.11.18

Helyi hírek

Kass és Madách - Válogatás Kass János illusztrációiból Madách Imre születésének bicentenáriuma alkalmából címmel nyílik időszaki kiállítás november 23-án a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom és freskók történetéről

2023.09.16

Helyi hírek

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom felépülésének 120., a felfreskók elkészülésének 90. évfordulója alkalmából szeptember 16-án, szombaton a helyi templomban, illetve a kiállításnak helyet adó plébánia épületében - közölték a szervezők, a Jász-Szó Alapítvány és a Jászszentandrási Római Katolikus Egyházközség az MTI-vel.

Nagybányai festők alkotásaiból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.05.03

Kultúra

A kiállítás ingyenes és június 16-ig tekinthető meg.

Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás nyílik Szolnokon

2023.03.02

Helyi hírek

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél több terepasztallal várják a látogatókat a 9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 17. és 19. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Fotóhónap országszerte csaknem negyven kiállítással

2022.10.19

Országos hírek

Budapesten és további nyolc városban összesen harmincnyolc kiállítással és számos kísérőeseménnyel várja a közönséget szerdától november 18-ig a Fotóhónap.

 Megnyílt Wenni Wellsandt kiállítása a Szolnoki Művésztelepen

2022.08.09

Helyi hírek

A kiállításon a német képzőművész szülővárosa, Reutlingen magyar testvérvárosában, Szolnokon fellelt sokféle inspiráción alapuló művei láthatók.

Múzeumok éjszakája - Szolnokon is várja a vasúttársaság az érdeklődőket

2022.06.25

Helyi hírek

A MÁV VAGON területi központjában az érdeklődők betekintést nyerhetnek a 166 éves múltra visszatekintő járműjavító telephely működésébe.

Múzeumok éjszakája - Szolnok lesz idén a rendezvénysorozat kiemelt helyszíne

2022.05.26

Helyi hírek

Június 25-én rendezik meg a jubileumi, 20. Múzeumok éjszakáját, melynek kiemelt helyszíne Szolnok lesz.

Elkezdődtek a bicentenáriumi események Kiskőrösön: teljeskörű felújítást kap Petőfi Sándor szülőháza

2022.03.16

Országos hírek

A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan felújítják a híres költő szülőházát, továbbá izgalmas programokkal, egyedülálló kültéri installációkkal, gasztronómiai különlegességekkel és megújult kiállítóterekkel is készülnek Kiskőrösön. Részletesen bemutatjuk a bicentenáriumi év programjait, fejlesztéseit.

Új állandó régészeti kiállítás nyílt a szolnoki Damjanich János Múzeumban

2022.01.22

Helyi hírek

Élők Háza - Holtak hazája 10.000 év települései és temetkezései a Tisza mentén címmel új régészeti állandó kiállítás nyílt csütörtökön a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

Számos rendezvénnyel ünnepel kettős jubileumot idén a szolnoki képzőművészet

2022.01.06

Helyi hírek

Különleges év az idei a szolnoki képzőművészet története szempontjából: a művésztelep létrejöttének százhuszadik, a képtár pedig fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli - közölte a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója az intézményben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Bemutatkoznak a "Korona 20/21" pályázat újszászi alkotói

2021.11.11

Kultúra

A Városi Könyvtárban most az újszászi pályázókat és alkotásaikat mutatják be, köztük a Korona 20/21 pályázatra beadott műveket is.

Kalotaszeg beköltözik Törökszentmiklósra ezen a hétvégén

2021.08.02

Helyi hírek

A megnyitók után néprajzi előadások várják a látogatókat.

A II. világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép-típus a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban

2020.08.06

Helyi hírek

Messerschmitt Bf 109 (b) és Supermarine Spitfire LF Mk.XVIE (j) repülőgép a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban 2020. augusztus 5-én. A II. világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép-típus a Lengyel Repülési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum együttműködésében szeptember 13-ig tekinthető meg.

Tornyai János alkotásaiból nyílik kiállítás a Szolnoki Galériában

2024.01.31

Helyi hírek

A színekben rejlő hatalmas erő címmel Tornyai János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Szolnoki Galériában februárban.

A vidék ereje kerül fókuszba az idei müncheni EXPO REAL-on: Szolnok is várja a befektetőket

2023.09.29

Helyi hírek

Magyarország az egyik legfontosabb befektetési helyszínként vesz részt az EXPO REAL-on, a világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén.

Közfoglalkoztatási Kiállítás lesz Szolnokon

2023.09.10

Helyi hírek

2023. szeptember 19-én, Szolnokon, a Hild téren rendezik meg a vármegyei közfoglalkoztatási kiállítást. Az ingyenes programon vásár és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

2023.03.18

Helyi hírek

Vasárnapig megtekinthető Szolnokon az a képzeletbeli irodalmi és történelmi utazás, mely a százhetvenöt évvel ezelőtti hazánkba repíti vissza az érdeklődőket.

Múzeumpedagógiai konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2022.11.07

Országos hírek

A 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A Frissek, fiatalok! című kétnapos rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló és a társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezései állnak a középpontban hétfőn és kedden a Néprajzi Múzeumban.

Több mint száz kiállítás szerepel a Magyar festészet napja programjai között

2022.10.03

Aktuális

Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Szolnokon.

Gyulai Líviusz-emlékkiállítás nyílik a Szolnoki Galériában

2022.07.13

Helyi hírek

Időutazások címmel rendez új, időszaki tárlatot a Szolnoki Galériában a Damjanich János Múzeum. A csütörtökön nyíló és csaknem három hónapon át megtekinthető emlékkiállítás Gyulai Líviusz (1937-2021) Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező életművére fókuszál - közölte a múzeum közleményben az MTI-vel.

Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás Szolnokon

2022.06.22

Helyi hírek

Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás, filmvetítések és koncertek is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon, amely a rendezvénysorozat kiemelt vidéki helyszíne idén.

Török kori éremleleteket bemutató kiállítás nyílt Szolnokon

2022.04.04

Helyi hírek

A pénz beszél (?) - török kori éremleletek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből címmel nyílt kiállítás szombaton a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

Ismét kiállítás nyílik a híres könnyűzenei fotós, korábban Szolnokon is bemutatott rockfotóiból

2022.01.24

Helyi hírek

A Locomotiv GT-t, a V'Moto-Rockot, Csepregi Évát és a Hobo Blues Bandet is fényképezte több mint négy évtizede tartó pályája során Vértes György könnyűzenei fotós, akinek hétfőn nyílik kiállítása a fővárosi Kossuth Klubban.

Megnyílt a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás Szolnokon

2022.01.11

Helyi hírek

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös tárlata március 20-áig látogatható.

Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Magyarság Háza

2021.11.12

Országos hírek

A jubileumot kulturális fesztivál, az intézmény történetét bemutató kiállítás és képeskönyv, valamint a magyar diaszpóra képzőművészeinek válogatott alkotásaiból összeállított tárlat teszi emlékezetessé.

Budapesten rendezik Közép-Európa legnagobb fenntarthatósági rendezvényét

2021.09.03

Országos hírek

A eseményen több mint 180 vállalat mutatja be a fenntarthatóságot elősegítő termékeit, szolgáltatásait.

A XXX. ART Camp kiállítása megnyílt Jászberényben

2020.08.31

Helyi hírek

Stigmák - Szakrális és profán sebek címmel nyílt meg augusztus 29-én szombat délután, az ART Camp Művészeti Szimpózium alkalmával készült alkotásokból összeállított kiállítás.

Számos online programot kínálnak a hazai kulturális intézmények a héten

2020.05.18

Kultúra

Számos online programot kínálnak a következő napokban a magyarországi kulturális intézmények: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Bajor Gizi-napot tart, a Hagyományok Háza virtuális népművészeti kiállítást nyit, a Debreceni Egyetem online koncertközvetítésekkel jelentkezik, a budapesti Szlovák Intézet pedig jazzkoncertet közvetít az interneten.