2024.04.27, Szombat
Múzeumok éjszakája - Szolnokon is várja a vasúttársaság az érdeklődőket
Illusztráció: pixabay.com

Múzeumok éjszakája - Szolnokon is várja a vasúttársaság az érdeklődőket

MTI

2022.06.25. 10:00

A MÁV VAGON területi központjában az érdeklődők betekintést nyerhetnek a 166 éves múltra visszatekintő járműjavító telephely működésébe.

Hirdetés

Idén 15 település több mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25-én többek között Szolnokon, Nagykanizsán, Szentesen, Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Debrecenben és Budapesten várják az érdeklődőket számos programmal, köztük vasúttörténeti kiállításokkal, épületbejárásokkal és műhelylátogatásokkal a vasutasok - közölte az MTI-vel az MÁV-csoport.

A közlemény szerint a szolnoki vasútállomáson vasúttörténeti kiállítást tekinthetnek meg a látogatók Szolnoki Vasúti Almárium címmel, az emeleti látogatóközpontban pedig a "Szolnok és a vasút kapcsolatának mementói" című állandó vasúttörténeti szakkiállítás várja az érdeklődőket.     

A MÁV VAGON területi központjában az érdeklődők betekintést nyerhetnek a 166 éves múltra visszatekintő járműjavító telephely működésébe és eldugott érdekességeit is felfedezhetik, emellett bepillanthatnak az IC+ kocsik összeszerelésébe, és megtekinthetik a régi, üzemen kívüli kovácsműhelyt is.

Helyi hírekmúzeumok éjszakájaMÁVVolánbusz Zrt. rendezvényvasútkiállításVasúttörténeti kiállítás