2024.04.20, Szombat
Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet
info.szolnok.h

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

info.szolnok.hu

2019.04.23. 08:00

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

Hirdetés

Szabó István alpolgármester a bölcsődékben folyó munka jelentőségét méltatva elismerően szólt a szakemberek felkészültségéről, és arról, hogy a város több bölcsődéje is megújult a közelmúltban vagy éppen fejlesztés előtt áll. A Simon Ferenc úti bölcsőde modernizálását követően a Móra úti, illetve az Aranyi Sándor úti bölcsőde lesz korszerűbb.

Keskenyné Péntek Ágnes, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság igazgató-helyettese a város bölcsődéinek történetét tekintette át, illetve kitért a legfontosabb szakami irányelvekre is.

A városban hosszú múltja van a bölcsődei ellátásnak, hiszen például a Kolozsvári úti bölcsőde 53 éve, a Jósika és az Aranyi Sándor úti bölcsőde immár 40 éve áll a családok szolgálatában. A bölcsődék folyamatosan szépülnek, mindezeknek köszönhetően biztonságos, esztétikus környezetben tölthetik bölcsis mindennapjaikat a város kicsinyei.

A 3 év alatti kisgyermekek bölcsődei nevelésére-gondozására folyamatosan nagy az igény a városunkban élő családok részéről. 2019. március 31.-én a 624 férőhelyen 509 fő a beíratott gyermekek száma, és folyamatosan érkeznek még gyermekek a bölcsődei csoportokba.

A szociális és munkaügyi miniszter 2010. évben április 21-ét a Bölcsődék Napjává nyilvánította, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt.

Idén immár 8. alkalommal adták át a Dr. Koncz József főorvos által alapított „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet, amellyel a város önkormányzata által fenntartott bölcsődékben kiemelkedő tevékenységet végző szakembereket ismerik el.

Az emlékérmet ezúttal Dobi Tamásné az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság szaktanácsadója és Venczli Lajosné az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság bölcsődei dajkája vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság két munkatársa országos elismerésben részesült az elmúlt hónapokban: a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesült Mészáros Mihályné, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóságának igazgatója, míg a Magyar Bölcsődék Egyesülete által Akócsi Ágnes emlékére alapított életmű díjat Kéri Zoltánné az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság szaktanácsadója vette át. Mindkettőjüknek egy-egy virágcsokorral gratulált Szalay Ferenc.

AktuálisbölcsődeSzolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérem