2024.04.26, Péntek
Az ifjúságnak az ifjúságról szerveztek konferenciát Szolnokon
Dr. Kállai Mária facebook

Az ifjúságnak az ifjúságról szerveztek konferenciát Szolnokon

szolnok.hu

2019.04.03. 17:54

Jó gyakorlatok Szolnokon - Konferencia fiatalokról, fiataloknak, fiatalokkal. A rendezvényt a városháza dísztermében tartották pénteken. A konferencián a diákok átfogó képet kaphattak Szolnok ifjúság-politikájáról, a kormányzati intézkedésekről és kérdéseiket is feltehették.

Hirdetés

Köszöntőjében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő elismerően szólt a városban zajló ifjúsági életről, a város fiatalokat támogató intézkedéseiről, programjairól és kiemelte, hogy régóta működik a diákközgyűlés, a diákparlament, a diáktanács és a gyermektanács is, mindezek pedig jól működő rendszert alkotnak. Szólt a képviselő asszony arról is, hogy Szolnok vezetése és a városban működő intézmények színes, változatos programokat biztosítanak a fiataloknak az egész év során.

 

Örömteli, hogy sokan vannak közületek olyanok, akik példaképként állíthatók a többiek elé – kezdte beszédét Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve, hogy a város fiataljai közt megfordulva azt tapasztalta, hogy törekvők, igyekvők és szorgalmasak, akiknek határozott elképzelései vannak a jövőjükről. A város igyekszik őket minél több módon támogatni, hogy erősödjön identitásuk és jól érezzék Szolnokon magukat, illetve felsőfokú tanulmányaik befejeztével ide térjenek vissza.

 

A konferencián Fiatalokkal a fiatalokért címmel Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár tartott előadást, majd a szolnoki diákfórumok működéséről, az elmúlt években elért eredményekről, jó gyakorlatokról beszélt Oláh Csenge diákpolgármester. Szalay Ferenc polgármester a szolnoki fejlesztések, beruházásokról tartott prezentációt.

A konferencia diák-közmeghallgatással zárult, a fiatalok tehették fel kérdéseiket és kaphattak rájuk választ.

AktuálisSzolnokkonferencia