2024.06.16, Vasárnap

Diplomaosztó a Szolnoki Főiskolán

2016.02.18. 13:14

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is zászlóbehozatallal kezdődött a Szolnoki Főiskola ünnepi diplomaátadó szenátusi ülése pénteken délelőtt. A frissdiplomás hallgatókat várja a munka világa, s ahogy azt Nagy Márton, a MNB alelnöke, egykori szolnoki diák megfogalmazta, fontos, hogy kitartsanak álmaik mellett, találják meg azt a hivatást, amelyet szívvel-lélekkel végeznek.

A város nevében Szabó István alpolgármester búcsúztatatta a fiatalokat. Beszédében kiemelte, hogy a Kecskeméti Főiskolával történő fúzió eredményeként létrejövő Pallasz Athéné Egyetem hosszútávú stabilitást, új perspektívákat biztosít a szolnoki egyetemi karnak is, melyből leginkább a hallgatók profitálhatnak.

A 2015/16 tanév őszi szemeszterében a Szolnoki Főiskola záróvizsgáit november 9-én és január 25-26-án, szakmai vizsgáit február 3. és február 11. között szervezték. Ebben a vizsgaidőszakban az alapképzésben résztvevő nappali, levelező és távoktatás tagozatos hallgatók, felsőoktatási szakképzésekben nappali és levelező munkarendű hallgatók, valamint a szakirányú továbbképzéseket abszolvált hallgatók jelentkeztek záróvizsgára. A bizottságok előtt 127 fő jelent meg a szakdolgozat védésére és a komplex szóbeli feleletre, a szakmai vizsgák moduljaiból nyolcan feleltek.

A záróvizsgázók közül 47-en már a nyelvvizsgát is megszerezték, így ők diplomát, míg 77-en záróvizsga tanúsítványt kapnak. A hallgatók felkészültségét dicséri, hogy 13-an kiváló minősítésű diplomát vehettek át.

forrás: info.szolnok.hu / szolfportal.hu

Galéria

AktuálisSzolnoki Főiskoladiplomaátadóhallgatózáróvizsga