2024.04.23, Kedd
Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn
MTI Fotó: Beliczay László - illusztráció

Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn

MTI

2019.04.16. 19:00

Új, huszonnyolc férőhelyes, háromcsoportos bölcsőde épül Cserkeszőlőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően - közölte a település alpolgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

Illési Sándor László elmondta: az elnyert támogatást az önkormányzat 120 millió forinttal egészíti ki. Hozzátette: a napokban kezdődött kivitelezés várhatóan szeptember 30-án ér véget. Előreláthatóan jövő év januártól - a hatósági engedélyek beszerzését követően - járhatnak a gyerekek az új, bruttó 622 négyzetméter alapterületű létesítménybe, amelyhez egy 1500 négyzetméteres udvar is tartozik majd.     

A településen jelenleg egy tizennégy férőhelyes bölcsőde működik, így a beruházásnak köszönhetően Cserkeszőlőn megduplázódik a bölcsődei férőhelyek száma. Illési Sándor tájékoztatása szerint: a jelenlegi férőhelyszámnál nagyobb az igény a bölcsődére, mindig van várólista.    

Az alpolgármester elmondta, hogy a kunszentmártoni járás tizenegy települése közül négy - Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Cibakháza és Cserkeszőlő - működtet bölcsődét. A cserkei bölcsődébe illetve óvodába mindig járnak más településekről is gyerekek, jellemzően akiknek a szülei Cserkeszőlőn dolgoznak.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeTOPbölcsődeCserkeszőlő