2020.01.24, Péntek

Hirdetés

Elkészült a Befogadlak nevelőszülői program dalának videoklipje
Befogadlak - Facebook

Elkészült a Befogadlak nevelőszülői program dalának videoklipje

EMMI

2019.06.24. 19:33

Tavaly ősszel indult útjára a gyermekvédelemben élő 23 ezer gyermek helyzetét a középpontba állító és a nevelőszülői hivatást népszerűsítő Befogadlak program. Az ügyre minden megyében országjáráson hívták fel a figyelmet, ennek záró állomásán hangzott el a program népszerűsítésére íródott popdal, május 19-én a Várkert Bazárban.

Hirdetés

 

 

Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkársága olyan népszerű előadókat nyert meg ehhez a nemes ügyhöz, mint Oláh Gergő, Kollányi Zsuzsi, Janicsák Veca és Szolnoki Péter. A dalban gyermekvédelemben élő gyerekek (Benedek Viktória, Orsós László, Bordács Arnold, Bordács Roland) is énekelnek. A dalt Dandó Zoltán írta, a szöveget pedig Lentulai Krisztiánnal közösen jegyzik. Olyan dal született, amelynek témája bár komoly, de hangvétele optimista, dallama fülbemászó, hangszerelése pedig magán viseli azokat a stílusjegyeket, amelyek zenei korszakokon átívelőek és magas minőséget képviselnek.

A nevelőszülői hivatás 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől pedig azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak, nevelőszülői GYED-ben részesülnek. Jelenleg a gyermekvédelemi rendszerben lévő 23 ezer gyermek közül 15 ezren élnek nevelőszülőknél, róluk mintegy 5200 nevelőszülő gondoskodik. A kormány célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásba kerülő gyermekek elsődlegesen nevelőszülői családokhoz kerüljenek

AktuálisBefogadlak nevelőszülői programgyermekvédelem