2024.03.28, Csütörtök
Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében
sprint.agrosprint.hu

Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében

mti

2019.06.07. 08:41

Több mint 2,1 milliárd forintból növelte feldolgozó- és tárolókapacitását a  gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó karcagi székhelyű Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékfeldolgozó Zrt. a nyírlugosi gyáregységében.

Hirdetés

A magyar családi tulajdonban lévő vállalat közleménye szerint a beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert 750 millió forint európai uniós támogatással valósult meg.     

A feldolgozási kapacitás növekedését szolgálta a technológiai gyártóvonalak fejlesztése, az új fagyasztóalagút telepítése és az azt támogató új hűtési rendszer integrációja a meglévő rendszerükbe. A fejlesztés eredményeként a két magyarországi - a karcagi és a nyírlugosi - gyáregységben mintegy 50 százalékos termelésnövekedést értek el két év alatt, 30 ezer tonnáról 40 ezer tonnára nőtt a kapacitás, ebből a nyírlugosi gyáregységben 19 ezer tonnáról 32 ezer tonnára.     

Az új mélyhűtő tárolók felépítésével a tárolókapacitás is nőtt, a két gyáregységben több mint 50 százalékkal.     

A fejlesztések hozzájárulnak a cég versenyképességének javulásához,  piacai megtartásához, illetve a tervezett piacbővítéshez - jelezték.     


A vállalat a kilencvenes évek végén építette fel gyorsfagyasztó hűtőüzemét Karcagon, 2005-ben útjára indította leányvállalatát Romániában, a Maros megyei Beresztelkén. A cég 2008-ban megvásárolta nyírlugosi fagyasztóüzemet, így bővítve a zöldség-gyümölcs termékpalettát. Ma már több mint harmincféle terméket dolgoznak fel üzemeikben. 
A cégnél a leányvállalatokat is beleszámítva csaknem 250-en dolgoznak.

AktuálisAgrosprint Zrt.KarcagNyírlugos