2024.03.29, Péntek
Képzés- és állásbörzét tart a megyei kormányhivatal Szolnokon

Képzés- és állásbörzét tart a megyei kormányhivatal Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2019.06.06. 19:37

Az elmúlt év sikerére való tekintettel június 13-án ismét megrendezi képzés- és állásbörzéjét a megyei kormányhivatal. A szolnoki esemény részleteiről dr. Berkó Attila kormánymegbízott tartott sajtótájékoztatót.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal nagyszabású állásbörzét tart a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aulájában, amelyre szeretettel várjuk az oktatások és munkalehetőségek iránt érdeklődőket – mondta dr. Berkó Attila. Hozzátette: a kormányhivatal több mint 100 állás- és 57 képzési ajánlattal fogadja az ide érkezőket.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: a programban Szolnokra és vonzáskörzetére fókuszáltunk, így helyi kötődésű vállalkozásokat, cégeket hívunk meg, hogy bemutassák ajánlataikat. Emellett a kormányhivatal képzési és átképzési lehetőségeket kínál azoknak, akik nem rendelkeznek az igényeknek megfelelő szaktudással – fogalmazott dr. Berkó Attila. A megyei kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse azokat, akik szeretnének munkába állni, de valamilyen okból még nem tudtak elhelyezkedni – emelte ki.

A kormánymegbízott szólt arról, hogy történelmi mértékűre, 3,5 százalékra csökkent hazánkban a munkanélküliség, amelyhez megyénk is jelentős mértékben hozzájárult. Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, amit az is elősegített, hogy az elmúlt közel 10 évben 800 ezer új álláshely jött létre hazánkban – tette hozzá. A hivatal támogatja azt a kormányzati törekvést, hogy mozgósítsuk az elérhető munkaerőpiaci tartalékokat – hangsúlyozta dr. Berkó Attila.

A kormánymegbízott elmondta: célunk, hogy a munkaadók és az álláskeresők könnyebben megtalálják egymást, ebben nyújt segítséget az idei év áprilisában indult Munkaerőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a foglalkoztatási osztályok átalakításával elnevezésű projekt. Célja, hogy a munkaerő közvetítését végzők személyre szabott ajánlatot tudjanak tenni a munkavállalóknak – hangsúlyozta dr. Berkó Attila. Emellett kiemelt feladatunk, hogy növeljük a közvetítés hatékonyságát, így az állásinterjúkon valódi érdeklődők és versenyképes képzettséggel rendelkezők jelennek meg – emelte ki. A kormánymegbízott hozzátette: fontosnak tartjuk, hogy megismertessük a reformot az érdeklődőkkel, növeljük az álláskeresők önbizalmát, ezáltal pedig közelebb hozzuk őket a munka világához.

 

Dr. Németh Mónika, a Foglalkoztatási Főosztály vezetője hangsúlyozta: az átképzések a mindennapi igényekhez igazodnak, ugyanis a vállalatok elvárásainak megfelelően alakítják a képzési formákat.

 

Dr. Dirner-Sütő Edit Szonja elmondta: visszacsatolás is követi az állásbörzéket, az elmúlt évhez hasonlóan a kollégák idén is felkeresik majd a munkáltatókat, hogy értesüljenek a közvetítés eredményességéről. Célunk, hogy a tapasztalatokat és a további szükségleteket felmérve minél jobb eredményeket érhessünk el – fogalmazott a Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője.

AktuálisállásbörzeSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal