2024.04.19, Péntek
Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!
Magyar Közút Nonprofit Zrt. - Facebook - illusztráció

Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

info.szolnok.hu

2019.06.13. 20:00

2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

Hirdetés

A kivitelezési munkálatok során a két és fél kilométeres főúti szakaszon a meglévő aszfaltburkolat felújítására, valamint a Sportreptéri út feletti műtárgy és az Alcsi Holt-Tisza-híd felújítási munkálataira kerül sor. A munkavégzés időtartama alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök, illetve forgalomirányító fényjelző berendezések irányítják. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét. A félpályás lezárással járó munkák hétköznap 8-17 óra között végezhetőek.

A jövő hét folyamán az előkészítő munkák mellett megkezdődnek a Sportreptéri út feletti műtárgy és a Holt-Tisza-híd felújítási munkálatai. A Sportreptéri út feletti műtárgy esetében sávelhúzással járó útszűkületre, a Holt-Tisza-híd esetében mintegy 300 méter hosszon félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A Holt-Tisza-híd környezetében a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat.

A kivitelezési munkálatok miatt várhatóan 2019. július 13-14. között a 4. számú főút felújítással érintett szakasza teljes szélességben lezárásra kerül. A projekt részeként a 4-442. számú főutak különszintű csomópontjának fel-és lehajtó csomóponti ágai - teljes útzár mellett - is felújításra kerülnek, mely munkálatokra előreláthatólag 2019. augusztus 3-4. között kerül sor. A csomóponti ágak forgalma az egyéb városi bevezető szakaszokra terelik át. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok térségében jelentős torlódásokra kell számítani. A 4. számú főúton a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasolják.

Tekintettel a munkálatok kiemelt jelentőségére, kérik a közlekedők türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Aktuális4-es főútSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.