2024.03.28, Csütörtök
Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát
szolnok.hu

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

szolnok.hu

2019.07.26. 15:01

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. -mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

A TISZtAPART projekt célja komplex. Jelen vannak benne környezettudatosságot célzó elemek és kapcsolódik az önkormányzat és a rendőrség Biztonságos szórakozóhely programjának céljaihoz is. Célterülete a fiatalok hétvégi szórakozásában érintett Tisza-part.

Az önkormányzat a projekt kidolgozásához olyan, a környezettudatos szemléletet magukénak valló, motivált és kreatív fiatalokat keresett, akik vállalták, hogy influenszer szerepben a saját korosztályuk figyelmét felhívják a környezettudatos viselkedésre.

A cél, hogy a hétvégi szórakozás alatt termelődő szemét, ne a Tisza-partot terhelje, hanem célzottan egy helyre gyűjtsék a szórakozó fiatalok. A projekt arculatát, kommunikációját és a motivációs elemeket is ők dolgozták ki.

A projekthez szükséges egyéb erőforrásokat az önkormányzat, az NHSZ és a rendőrség biztosítja. A július 26. és és szeptember 14. között zajló projektben a DOKK Terasz vállalta fel az együttműködő szerepet, mint beváltóhely - mondta el dr. Versitz Éva, a polgármesteri hivatal humán igazgatója.

A DOKK Terasz faházában – diákigazolvány bemutatását követően - igényelhető a kuponfüzet, melybe a leadott hulladék jellegétől függően pecséteket lehet gyűjteni (egy este során max. tízet). Bizony számú összegyűlt pecsét után ajándékokat kaphatnak a fiatalok, például egy pohár ingyen üdítőt/18 év felett sört, strandtörölközőt, pólót, Pro Vakáció jegy), s ha valaki kitölti a kupon alján található mezőt, akkor egy nyereményjátékon is részt vehet, melyen Media Markt utalványt nyerhet.

 

Galéria

AktuálisTISZtAPART projektSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyekörnyezettudatosságszemétgyűjtés