2024.03.29, Péntek
A vasúti menetrendet is érinti az augusztus 20-i hosszú hétvége
Wikipédia

A vasúti menetrendet is érinti az augusztus 20-i hosszú hétvége

mavcsoport.hu

2019.08.12. 17:13

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket.

Hirdetés

A MÁV-START a megnövekedett utasforgalom függvényében bizonyos, forgalmasabb InterCity vonatokat több kocsival közlekedteti. A lehetőségekhez mérten – az üzemképes kocsik felhasználásával – növelik meg a vonatszerelvények kocsimennyiségét, a helyjegy vásárlások figyelembevételével. A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai péntektől lesznek megtekinthetők a MÁV honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-START. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága az egyes napokra vonatkozóan, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely.

Aktuális MÁV-Start Zrtaugusztus 20.