2024.03.28, Csütörtök
Férfi kosárlabda NB I - Olajbányász néven folytatja a Szolnok
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub facebook

Férfi kosárlabda NB I - Olajbányász néven folytatja a Szolnok

mti

2019.08.30. 16:28

Szolnoki Olajbányászként szerepel a jövőben a nyolcszoros bajnok, immár önkormányzati tulajdonban lévő szolnoki férfi kosárlabdacsapat. A város adományként kapta a szolnoki sportegyesületeket Nyerges Zsolt tulajdonostól.

Hirdetés

"A klub és egyáltalán a szolnoki sportélet működtetéséhez az anyagi forrásaink állami segítséggel rendelkezésükre állnak, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a marketing szempontból is oly fontos egyesületek továbbra is komoly értékei maradjanak városunknak" - jelentette ki Szalay Ferenc, aki az elvárásokról, célkitűzésekről szólva elmondta, legalább olyan eredményes szereplést szeretnének, mint korábban.

"A kosárlabda esetében mindenképpen vissza akarunk térni a nemzetközi porondra, ahogyan a vízilabdázóktól is jó szereplést várunk. A labdarúgók visszatértek a másodosztályba, ezt is meg akarjuk őrizni. Egy dolgot elvárunk a csapatoktól: szolnoki tehetségeket kell beépíteniük az aktív rotációba. Ennek megfelelően fiatal játékosaink a B csoportos csapatunkban is fejlődhetnek" - fogalmazott.

 

A kupában címvédésre, a bajnokságban pedig érmes hely megszerzésére készül Dragan Aleksic, a kosarasok vezetőedzője is.
"A tavalyi csapatunkból olyan játékosok távoztak, mint a sérült Strahinja Milosevic, Vojvoda Dávid, tehát új kulcsembereket kellett találnunk. Új csapatkapitányunk van Kovács Péter személyében, aki emberileg és a hozzáállásával is példamutató játékos, ő maradt a korábbi évek meghatározó játékosai közül, azt gondolom, ő a legjobb erre a feladatra."

Kovács Péter, hasonlóan edzőjéhez, jó szereplést vár el a csapattól.
"A szezon rájátszásában szerzett sérülésem a múlté, teljes intenzitással tudok edzeni a fiúkkal" - mondta az újdonsült csapatkapitány. - "Remek társaság, szerethető csapat van kialakulóban ismét Szolnokon. Szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, a kupában megvédeni a címünket, s ismét bajnoki címre esélyesként játszani a bajnokságban."

AktuálisSzolnoki OlajbányászkosárlabdaSzolnok