2024.04.25, Csütörtök
Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

szolnok.hu

2019.08.08. 20:29

Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Vízpart körúti idősotthon – jelentette be az építkezés sajtóbejárásán Szalay Ferenc polgármester. Az önkormányzat által korábban megvásárolt ingatlanon egy félkész építkezés befejezésének anyagi forrásait teremtette meg az önkormányzat, aminek köszönhetően hatvannal nő a férőhelyek száma.

Hirdetés

A tíz évvel ezelőttihez képest háromszorosára növeltük az idősellátásunk férőhelyeinek számát – mondta Szalay Ferenc. – Nagy az igény a bentlakásos otthonok iránt, így a célunk az, hogy a jövőben tovább növelhessük a kapacitásunkat. Ez a mostani fejlesztés mintegy négyszáz millió forintba kerül, s december végére, reményeink szerint karácsonyra már be is költözhetnek az első lakók.

A beruházással négyszázhuszonötre nő a szolnoki önkormányzati fenntartási otthonok férőhelyeinek száma. Horváth Erika, az intézmény igazgatónője szerint országos összehasonlításban is kiemelkedő, a szolnoki önkormányzat időspolitikája.

- Akármerre járunk, mindig azt halljuk: könnyű nekünk, mert jó gazdánk van – magyarázta az igazgató. – Ez valóban így van, s ez a szemlélet különösen fontos akkor, amikor egyre több az idős ember, s folyamatosan nő azoknak a száma, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást.

- Köszönöm Szalay Ferenc polgármester úrnak, hogy a város előteremtette a forrásait ennek a beruházásnak. Ez a fejlesztés most gyógyír, de abban a jövőben mindenképpen keresnünk kell a további bővítés lehetőségeinek – tette hozzá a terület önkormányzati képviselője, Rezák László.

AktuálisSzolnokidősotthon