2024.03.28, Csütörtök
Munkabiztonsági és munkaegészségügyi projektet zárt az iparszövetség
kamaraonline.hu

Munkabiztonsági és munkaegészségügyi projektet zárt az iparszövetség

mti

2019.08.05. 14:50

A projekt keretében tíz helyszínen - Debrecen, Szeged, Nyíregyháza, Szolnok, Békéscsaba, Sopron, Székesfehérvár, Miskolc, Salgótarján, Szarvas - összesen 550 fő részvételével tartottak rendezvényeket, ahol a munkakörülmények javításának, a munkavédelmi szempontok érvényesítésének fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá az ágazatra specializált szakmai kiadványokat, tananyagot jelentettek meg.

Hirdetés

A Magyar Iparszövetség (Okisz) vezette konzorcium feltárta a munkabiztonsági és munkaegészségügyi helyzetet a raktározás, tárolás, postai, futárpostai ágazatban, és javaslatot tett a munkáltatóknak a munkavállalók munkakörülményeinek preventív javítására.

Az egy éve indult projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) az Európai Unió európai szociális alapjának mintegy 146,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósította meg a Magyar Iparszövetség vezette konzorcium, amelynek tagja volt még a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája.


A munkaadók is érdekeltek abban, hogy a munkát végző ember jól érezze magát, ebben nincs ellentét a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek között. Megfelelő munkakörülmények között a munkavállaló jobb teljesítményt tud nyújtani, ezáltal javul a szolgáltatás minősége és a munkavállaló bérezése is, ami végső során a nemzetgazdaság számára is kiemelten fontos kritérium.

AktuálisSzolnokSalgótarjánMunkabiztonságmunkaegészségügy