2024.03.28, Csütörtök
Átadták a Karcagi Kukoricamalmot
MTI/Mészáros János

Átadták a Karcagi Kukoricamalmot

mti

2019.09.20. 09:48

Az új üzem naponta 120 tonna kukorica feldolgozására alkalmas, a termékek egy részét exportra gyártják.     

Hirdetés

Magyarország gazdasági növekedése mára az Európai Unió élmezőnyébe került a jól teljesítő, fejleszteni kész vállalkozásoknak, a magyar emberek munkájának és az eredményes gazdaságpolitikának köszönhetően - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Karcagon a kukoricamalom átadásán.

A mintegy 1,8 milliárd forintból megépített élelmiszeripari beruházást a kormány 500 millió forinttal támogatta - tette hozzá.
Jász-Nagykun-Szolnok megyében az országos átlag fölötti a gazdasági növekedés, 139 ezerről 166 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma. A karcagi járásban 4 ezer munkanélküli volt 2010-ben, ez a szám 1700-ra csökkent, de amíg egyetlen ember is munkát keres, addig a magyar kormánynak van dolga - mondta a miniszter.     

Szatmári Zoltán, a Szatmári cégcsoport tulajdonosa elmondta: 2015-ben vásárolták meg a telephelyet, 2016-ban pályáztak az új kukoricamalom megépítésére, a pályázatot 2017-ben megnyerték, és két év alatt elkészült el a malom határidőre. A beruházás 35 új munkahelyet teremt a két telephelyen, a régi és az új malom épületében. Termékeiket belföldön és külföldön egyaránt szeretnének értékesíteni - tájékoztatott.       

Fazekas Sándor országgyűlési képviselő  "várostörténeti pillanatnak" nevezte a beruházás átadását, hiszen Karcag újra felkerül Magyarország malomiparral rendelkező városainak térképére szavai szerint. Az ország erősödik, azon belül az élelmiszerfeldolgozás és Karcag is.     

Dobos László, Karcag polgármestere pedig azt emelte ki, hogy az egykori rizshántoló malom megújulásával a gazdák biztonsággal el tudják adni termékeiket.

 

AktuálisKarcagkukoricamalom