2024.04.27, Szombat
Először rendeztek megyenapot Jász-Nagykun-Szolnokban
Kovács Sándor facebook

Először rendeztek megyenapot Jász-Nagykun-Szolnokban

kormanyhivatal.hu

2019.09.23. 18:18

Hagyományteremtő jelleggel rendezték meg 2019. szeptember 20-án az első Jász-Nagykun-Szolnok Megye Napját Szolnokon. A szervező megyei önkormányzat ünnepi sorozattal készült.

Hirdetés

Azért indította útnak a Megyei Közgyűlés Jász-Nagykun-Szolnok Megye Napját, mert megyénk mindig is híres volt arról, hogy őrzi identitását – jelentette ki Piroska Miklós a Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén.

A Közgyűlés elnöke elmondta, külön pályázati forrásokat csoportosítottak a célra, az erről szóló határozat egyhangú támogatást kapott.

Ahhoz, hogy jó irányt mutathassunk a fiataloknak, ismernünk kell múltunkat – húzta alá Piroska Miklós.

A megyenap üzenete – a hagyományok ápolása mellett – a hagyományok teremtése – emelte ki dr. Berkó Attila. A megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, összefogásra van szükség ahhoz, hogy céljainkról ne csak álmodjunk, de azokat meg is tudjuk valósítani.

Nemzetünk sikeres úton halad, ezt a közösen elért eredmények alapozzák meg. A Megye Napja is arról szól, hogy ehhez az úthoz mindenki csatlakozhat – tette hozzá a kormánymegbízott.

A megyenapi programokat a Tiszai Hajósok terén Piroska Miklós nyitotta meg. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében a megye hagyományainak folytonosságát méltatta.

A rendezvény előadásoknak, kézműves foglalkozásoknak, vásárnak is otthont adott.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megye Napja