2024.03.19, Kedd
Születésnapot ünnepel az Életjel Mentőcsoport

Születésnapot ünnepel az Életjel Mentőcsoport

szolnok.hu

2019.09.17. 16:27

A mentőcsoport 25 éves jubileuma alkalmából tartott nyílt napot Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

Hirdetés

Aligha van olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna az Életjel Mentőcsoportól. Ám nem csak hazánkban, külföldön is kimagasló érdemeket szereztek az elmúlt két és fél évtized alatt.

Az Életjel Mentőcsoport 1994. december 5-én az elsők között alakult az országban, melynek alapszabálya szerinti célja: "mentési feladatok önkéntes vállalásával, speciálisan képzett kutyákkal, illetve személyekkel hatékonyan közreműködni a lakosság mentésében elemi csapások, természeti és ipari katasztrófák, háborús konfliktusok, valamint békeidőszakban is, személyek eltűnése esetén." A szervezet feladatát térítésmentesen látja el, a kutatóegységnek jelenleg 10 tagja van, és 4 kutya állandó kiképzése folyik.

Klasszikus civil szervezet az Életjel Mentőcsoport, amelyet a kormányzat a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül folyamatosan támogat – mondta el a rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár.

-A civilség legszebb hagyományait eleveníti fel a mentőcsoport, amely kiválóan együttműködik az állami szereplőkkel is!

Szalay Ferenc polgármester a szervezet tevékenységét méltatva kiemelte: felelősségteljes tevékenységet végeznek, mely gyakran komoly áldozathozatallal jár, hiszen sokszor saját testi épségüket, akár az életüket is kockáztatják, hogy mindannyiunk számára a legfontosabbat, életet, életeket mentsenek, és ezért köszönet jár!

A polgármester ezt követően a város másfélmillió forintos támogatásáról szóló okiratot adott át Turi László elnök-parancsnoknak, azzal az ígérettel, hogy ezt az összeget ezentúl évente megkapja a mentőcsoport.

AktuálisÉletjel Mentőcsoport