2024.03.28, Csütörtök
A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

szolnok.hu

2019.10.07. 12:44

A búzát a Szatmári malom őrölte, ebből Szolnokon 4 tonna kerül a rászorulókhoz. Részesült az adományból a Magyar Máltai Szolgálat megyei szervezete, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Főegyházmegyei Karitasz Központ, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete és a Karcagi Tankerületi Központ.

Hirdetés

Idén is sikeres volt a Magyarok Kenyere jótékonysági Program, melynek részeként a szolnoki gazdák is jelentős mennyiségű búzát ajánlottak fel.

A programban évről-évre mind több búza gyűlik össze, megyénkben 647 gazda 137,38 tonna búzát ajánlott fel, melyből 96,166 liszt készült. A lisztet rászorulók családok és gyermekek támogatásával foglalkozó szervezetek kapják.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei igazgatója, Hubay Imre az erről szóló adománylevelet Szabó István alpolgármesternek adja át hétfőn délelőtt, hiszen a város Humán Szolgáltató Központja is részesül az adományból.

-A búza az életet jelenti – mondta Hubay Imre. – Megyénkben kiváló terméshozammal nagyon jó minőségű búza terem. A Magyarok Kenyere program jelkép, ahogyan a magyar föld, a magyar nyelv és a kereszténység is jelképezi nemzetünket és a magyarság összetartozását.

Egy vérből valók vagyunk, a világ magyarsága összetartozik – hangsúlyozta Szabó István alpolgármester, utalva arra, hogy a magyarlakta területekről is jelentős mennyiségű búza érkezett. 19 megye és 12 határon túli régió vett részt idén a kezdeményezésben.

 

AktuálisSzolnokMagyarok Kenyere Program