2024.04.19, Péntek
Megvásárolhatja az Opus az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t
infostart.hu

Megvásárolhatja az Opus az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

mti

2019.10.06. 20:06

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykdik.

Hirdetés

Megállapodott az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalata az Opus Global Nyrt.-vel az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlásának feltételeiről, a befektetési társaság portfóliója így áramhálózattal bővülhet.

Az Opus pénteki közleménye szerint az ügyletet saját forrásból és kötvénykibocsátással bevont forrásból finanszírozzák. A tranzakció 2020 harmadik negyedévben, a Titász átvilágítását, valamint a Gazdasági Versenyhivatal eljárását követően zárulhat.
A Titász 100 százalékos részvénycsomagjával az Opus értékes és jövedelmező vagyonelemmel gazdagodik, és hosszú távra elköteleződhet az energetikai befektetések iránt.

Ellátási területük 18 728 négyzetkilométer, amelyen 25 436 km hosszúságú hálózatot üzemeltetnek, közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen látják el ügyfeleiket.


Az Opus működési bevételeinek 48 százaléka származott az ipari divíziótól, elsősorban az építőipari vállalatoktól, az energetikai terület 36 százalékban, a mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetések 15 százalékban járultak hozzá a működési bevételekhez.

AktuálisOpusE.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.Jász-Nagykun-Szolnok megye