2024.04.19, Péntek
Kétezer négyzetméteres gyártócsarnok égett Jászberényben
jasz.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Kétezer négyzetméteres gyártócsarnok égett Jászberényben

jasz.katasztrofavedelem.hu

2019.12.12. 15:00

A kárfelszámolásban összesen tizenhat gépjármű vett részt.

Hirdetés

Kigyulladt egy gyártócsarnok körülbelül kétezer-háromszáz négyzetméternyi területen ma hajnalban Jászberényben, a Necső telepen. A tűz az épületben található raktárt teljesen, egy gyártóhelyiséget pedig részlegesen érintett. Az esethez a jászberényi, szolnoki, ceglédi, nagykátai, hatvani, gyöngyösi és hevesi hivatásos, valamint a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik több oldalról támadva – gépezetes tolólétrák használatával – összesen tizennyolc vízsugárral avatkoztak be, ezek közül néggyel az épület többi helyiségét védték sikeresen. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. 

A csarnok mellett hungarocell-táblák voltak elhelyezve, ezeket a tűzoltók a munkásokkal közösen, erőgép segítségével távolították el, emellett az egységek folyamatosan hőkamerás méréseket végeztek. 

A jelentős füstképződés miatt két katasztrófavédelmi mobil labor egység folyamatos méréseket végzett az üzem környezetében, de veszélyes anyagot egészségre ártalmas koncentrációban nem mutattak ki. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a szomszédos csarnokot pedig a munkálatok idejére harminchat ember hagyta el.

A tűz okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Galéria

AktuálisJászberényJász-Nagykun-Szolnok megyegyártócsarnoktűz