2024.04.19, Péntek
Megkezdődtek Szolnokon a Véső út környéki vízvédelmi hálózat fejlesztési munkái
szolnok.hu

Megkezdődtek Szolnokon a Véső út környéki vízvédelmi hálózat fejlesztési munkái

szolnok.hu

2020.07.15. 16:58

A beruházás a térség bel- és csapadékvíz kezelési problémáira ad megoldást, valamint lehetővé teszi az épülő Véső úti sportkomplexum létesítményeinek biztonságos vízelvezetését és hálózatra kapcsolását.

Hirdetés

A Véső úti térség rehabilitációja több infrastrukturális és közmű létesítmény fejlesztését, kiépítését vonzza magával. A sporttelepen új úthálózat, parkolók és épületek kerülnek kialakításra, melyek jelentősen megnövelik a csapadékvíz hozamot a vízgyűjtő területen.

A projekt keretében kiépülő hálózat biztosítja majd a megújuló sportkomplexum és strandfürdő, valamint a Horog, a Hant, a Kőrösi és a Lomb utcák által határolt területeken keletkező csapadékvizek biztonságos elvezetését, melyet a Görbe-ér fogad majd be, ennek mederkotrása szintén a projekt részét képezi.

 

A Duna Aszfalt Kft. megkezdte a kivitelezési munkálatokat, melyek kapcsán az alábbiakra kell figyelni:

A 2020.07.13. – 2020.07.26. közötti időszakban az alábbi munkák zajlanak a területen:

-        a Horog utca 11–41. szám között aknaépítések vannak folyamatban a leágazó utcacsatlakozásoknál, útlezárásra nem kell számítani,

-        a Csallóköz utca 42-52. szám közöttcsapadékvíz csatorna kiépítése van folyamatban, napközben a kivitelezés alatt az utca nem járható,

-        a Füge utca teljes 1-2. szám közöttvízkiváltási munkálatok miatt az utcát lezárják, átmenetileg nem lesz járható.

A kivitelező a munkálatokat reggel 7 óra és délután 17 óra között végzi. Fokozottan figyeljenek a kivitelezési időszaka alatt!

A fejlesztésnek köszönhetően a VCSM ZRt. üzemeltetésében lévő egyesített rendszerű csatornák terhelése csökken, melynek előnyét nem csak a Véső úti térségben élők, hanem a környező városrészben lakók is élvezhetik majd.

A projektet szemléletformáló akciók teszik teljessé, melyek célja a vizek helyben tartásának fontosságára való figyelemfelhívás és ehhez gyakorlati megoldások bemutatása.

Az 500 millió forintos beruházást Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata vissza nem térítendő uniós támogatással valósítja meg, a TOP-6.3.3-15 kódszámú „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében. A beruházás várhatóan 2020 decemberére készül el.

AktuálisSzolnokárvízvédelem