2020.01.23, Csütörtök

árvízvédelem

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.02

Helyi hírek

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Növekvő árvédelmi biztonság Tószegen

2018.11.02

Aktuális

Európai Uniós és állami támogatású projekt részeként, mintegy 28 ezer köbméternyi földmunkával elkészült, 410 méter hosszúságú, végleges töltésszakaszt adtak át október 25-én Tószegen.

A Duna, a Tisza, a Rába és a Répce vízvédelmét fejleszti a Strabag és a Hídépítő

2018.09.07

Aktuális

A négy folyón összesen több mint 13 milliárd forintból korszerűsítenek számos nagyműtárgyat: többek között a dunakiliti vízlépcső is megújul.

Az egész ország árvízbiztonságát erősíti ez a szolnoki létesítmény

2018.08.29

Helyi hírek

Mintegy 9 milliárd forintnyi uniós támogatással építik fel a katasztrófaelhárítás új hazai gyakorlóterületét.

Így teszi biztonságosabbá a Közép-Tiszát a Magyar Vakond

2018.08.01

Helyi hírek

A mélyépítőcég által megkezdett projektben mind a Zagyva, mind a Tisza árvízvédelmi infrastruktúráját jelentősen megerősítik.

Öt kilométer hosszan magasabbra emelik a Körös gátját

2018.07.05

Aktuális

A hárommilliárd forintos beruházásnak köszönhetően továbbra is magas szintű lesz az árvízbiztonság.

Bevetésre készen a jégtörők

2017.02.10

Aktuális

Péntek reggel 6 órától fokozta a jeges árvíz elleni készültséget a KÖTIVIZIG a Kiskörei Vízlépcsőnél. A Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt várható vízszintemelkedés következtében a szakemberek a Tisza-tavat borító álló jégtakaró felaprózódására és megindulására, ezzel együtt másodlagos jégzajlás kialakulására számítanak.

Nemzetközi együttműködés az árvízvédelem megújításáért

2019.01.28

Helyi hírek

A Duna vízgyűjtőjén lévő árterületek helyreállításának vizsgálatával kíván hozzájárulni az árvízi kockázatok mérsékléséhez a tavaly kezdődött Danube Floodplain elnevezésű nemzetközi projekt, amelynek magyarországi nyitórendezvényét január 23-án tartották a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségén.

Tisza hullámterének a megtisztítása a "KN-Tisza" Konzorcium feladata lesz

2016.01.26

Helyi hírek

Április végére 1,5 millió ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.02.10

Aktuális

A Tisza-völgyben az üzemirányítási és a monitoringhálózat fejlesztése hozzájárul, hogy pontosabb árvízi előrejelzések készüljenek és hatékonyabban tudják meghatározni a tározók üzemeltetését.

Szűkületek felszámolásával segítik az árvizek levonulását a Közép-Tiszán

2018.09.10

Aktuális

Védőtöltéseket helyeztek át a Tisza középső szakaszán mintegy 11 kilométer hosszon, hogy ily módon is erősítsék a gát mögött lakók árvízi biztonságát. A beruházás közvetlenül 15 települést érintett.

Árvízvédelmi gyakorlópálya épül Szolnokon

2018.08.30

Aktuális

Árvízvédelmi gyakorlópályát épít ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Szolnokon, a Millér csatornánál - tájékoztatta a vízügyi szervezet igazgatója az MTI-t.

Forgalomkorlátozás Tisza jobb parton, Tiszasüly térségében

2018.08.06

Aktuális

Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon című projekt keretén belül Tiszasüly térségében Tisza jobb parton helyreállítási munkálatok kezdődnek.

Javul az árvízi biztonság a Közép-Tisza térségében

2018.07.28

Aktuális

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt Szolnokot, Zagyvarékast, Tiszakécskét, Szászbereket és Jászberényt érinti.

Tiszafürednél jár a jeges folyó

2017.02.15

Aktuális

A jégtorlasz lassan halad lefelé a folyón, harmadfokú árvízvédelmi készültség van a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között, valamint a Tisza-tó menti védvonalakon.

Másodfokú készültség a folyók mentén

2017.02.08

Aktuális

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén a Zagyva egyes helyeken jégmentes, míg másutt megszakításokkal álló jég borítja a folyót. A Tiszán jellemzően megszakításokkal álló jég figyelhető meg, egyes helyeken tapasztalható kisebb jégtorlódás, amelyet a szakemberek fokozottan figyelnek, beavatkozásra egyelőre nincs szükség. 

Szinte katasztrófahelyszínné változott a szolnoki Kertváros egy része

2016.10.22

Helyi hírek

Még feltételezett terroristákkal vívott tűzharc is nehezítette a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendkívüli tiszai árvízzel és a legmagasabb fokú vízszennyezéssel szembesülő Védelmi Osztagának munkáját a Szolnokon tartott védelmi igazgatási gyakorlaton.