2020.08.10, Hétfő

Hirdetés

Összehangolt közlekedésfejlesztés kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen
A kép illusztráció - nkh.gov.hu

Összehangolt közlekedésfejlesztés kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

mti

2020.07.09. 06:43

A projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.

Hirdetés

Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból - közölte a projekt kommunikációját végző PopulArt Produkció Kft. közleményben az MTI-vel.


A fejlesztésnek köszönhetően a településeken lakókat és az átutazókat is egy rendezett, egységes kép fogadja közlekedésfejlesztési szempontból. Emellett forgalmat mérséklő és közlekedésbiztonsági beavatkozások is történtek.

A projekt keretében például autóbuszmegállókat alakítottak ki, parkolók, gyalogátkelőhelyek, kerékpártárolók létesültek. Továbbá kerékpársávokat és a forgalmat lassító "fekvőrendőrt" alakítottak ki.

A projekt keretében szemléletformáló eseményeket is tartottak a településeken, kerékpáros közlekedésbiztonsági kiadványt, szóróanyagot készítettek.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeközlekedésbiztonság