2024.04.25, Csütörtök
Ruhaadománnyal segített a kormányhivatal a rászorulókon
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal facebook

Ruhaadománnyal segített a kormányhivatal a rászorulókon

kormanyhivatal.hu

2020.12.13. 14:18

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai a megye egyik legszegényebb településén lakóknak küldtek karácsonyi ajándékot.

Hirdetés

Egész autónyi adomány érkezett csütörtökön a tiszabői Család és Gyermekjóléti Szolgálathoz. A csomagokban használt, de jó állapotú, minőségi ruhák voltak, amelyeket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai advent kapcsán ajánlottak fel a rászorulóknak.

A teljes felajánlást ezúttal a térség egyik hátrányos helyzetű településének, Tiszabőnek ajánlotta a kormányhivatal. Az ajándékokat és a kollégák jókívánságait dr. Bánfi Zsuzsanna, a kunhegyesi járás hivatalvezetője adta át Olajos Sándornének, a község családsegítőjének és Bruna Lászlónének, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának.

– Nagyon örülünk az adománynak. A mostani járványidőszakban különösen jól jön a segítség. Azt szeretnénk, hogy minél többen kaphassanak jó ruhát, mert ezzel sokaknak örömet szerezhetünk – mondta Olajos Sándorné. – Korosztályonként, nemek szerint porciózzuk ki a ruhákat. Az ajándékok célzott szétosztásában a Máltai Szeretetszolgálat fog segíteni – vázolta a családügyi szakember.

Bruna Lászlóné még hozzátette: a település igyekszik liszttel, maszkkal, fertőtlenítővel ellátni a lakosokat, de minden további segítséget szívesen fogadnak, mert sok a rászoruló. – Szerencsére minden évben vannak jótevőink. Ez az ajándék most az egész év megkoronázása – fogalmazott.

A mostani akció mellett a kormányhivatal idén adventkor is juttat ajándékokat a megye minden járásába. A rászorulóknak ezúttal is több tucatnyi, nagy értékű – játékokból, könyvekből, tartós élelmiszerből, édességből álló – ajándékcsomagot állítottak össze a tisztviselők adományaiból.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalTiszabő