2024.06.25, Kedd

Az ország legjobb sportiskolája a szolnoki!

2015.12.03. 11:51

Három-négyszáz gyerek, fiatal töltötte meg a szolnoki sportcsarnokot: nem véletlenül. Ilyenkor, év végén egy kicsit a sikerről beszélnek, a sportiskola egész évben nyújtott teljesítményéről. A szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft működteti azt a sportiskolát, ahol nyolcszáz tehetséges gyerek sportol nap mint nap. Ahogy Rózsa József a sportcentrum, ügyvezetője köszöntőjében is mondta: nagyszerű év van most is a fiatalok, gyerekek, a sportszakemberek, edzők mögött, mert az iskola “diákjai” nagyszerűen szerepeltek országos, sőt nemzetközi versenyeken is. És hogy miért a sikerek? Mert az csak kitartással, lemondással, sok-sok és kemény munkával, áldozattal érhető el és ezek az ifjak bizony ilyenek – mutatott a sok fiúra, leányra az ügyvezető. Mindennek bizonyítéka, hogy a tavalyi eredmények alapján a sportiskolák szövetsége a szolnokinak ítélte az Ország legjobb sportiskolája címet és a vele járó kupát.  Ebben benne van a sportolók kemény és állhatatos munkája, az edzők fölkészültsége és az iskolák testnevelőinek, vezetőinek gondosan szervezett közös cselekvése – köszönte meg a teljesítményt Rózsa József.

Szalay Ferenc polgármester is hagyományosan ott van ezeken az évzárókon. Mint mondta: a tíz éve bevezetett mindennapos testnevelés fontos lépés a sportteljesítmények, de legalább olyan fontos az egészséges életmód felé. Mindaz, amit ti elértetek, az nagyon is tiszteletreméltó és a város nevében is köszönöm nektek- tette hozzá.

A legjobb eredményeket elérőket az ünnepségen külön is köszöntötték. Az idén huszonhét sportiskolás került be korosztálya nemzeti válogatottjába, nyolcan diákolimpiai elsőséget szereztek, de a harmincegy magyar bajnoki cím is tiszteletet parancsol, nem szólva a helyezésekről. Most 138 sportolót  és 24 edzőt jutalmaztak. A legjobbakról ismét tabló készült, fölkerült a sportcsarnok falára, amit rövid kis ünnepségen lelepleztek le.

forrás: iszolnok.hu

fotó: szolnokiolaj.hu

Galéria