2024.05.23, Csütörtök

Befejeződött az ivóvízminőség-javító beruházás Szolnok megye öt településén

2015.12.16. 10:24

Csaknem egymilliárd forintos ivóvízminőség-javító beruházás fejeződött be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson és külterületi lakott részein, valamint Kuncsorba, Örményes, Tiszabő és Tiszatenyő településeken - tájékoztatta a projektgazda Törökszentmiklós és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke az MTI-t.

Rédai János elmondta: az összesen mintegy 27 ezer ember életminőségét javító projektet 85 százalékban az Európai Unió támogatta, a hiányzó összeget a Belügyminisztérium önerőalapjából finanszírozták.
A beruházás során az öt településen fejlesztették a vízkezelési technológiát, átmosták a teljes csőhálózatot, Kuncsorbán és Örményesen felújították a víztornyot. Új kutat fúrtak Kuncsorbán, Tiszabőn és Tiszatenyőn, Törökszentmiklóson két kutat újítottak fel. Utóbbi Surjány nevű külterületi részén kistérségi víztisztító rendszer épült.
A fejlesztésre az ivóvíz mangán-, nátrium-, ammónium-, vas-, nitrit- , arzén- és vastartalmának megfelelő határértékre csökkentése érdekében volt szükség.

mti

fotó: weborvos.hu

Galéria

Helyi hírekivóvízminőség-javító beruházás