2024.05.26, Vasárnap

Bővíti gyárát a Béres Zrt. Szolnokon

2016.04.25. 13:43

Lerakták a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének alapkövét hétfőn Szolnokon.

Lerakták a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének alapkövét hétfőn Szolnokon. A 3,2 milliárd forintos beruházás egyedi kormánydöntés alapján, 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatást kap, és 60 új munkahelyet hoz létre - közölte a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az ünnepélyes alapkőletételen.

Béres József elmondta, a fejlesztés során bővítik a raktárat, új gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 új munkahely jön létre. A foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 238-ra emelkedett, ezzel a Béres Gyógyszergyár Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy milyen nagyszerű érzés egy városnak egy olyan cég sikere, mint a Béres Zrt.

- Néhány napja egy amerikai tulajdonú cég beruházását adtuk át, ma pedig a legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyár kapacitásbővítési fejlesztését indítottuk útjára. Ez a két esemény azt igazolja, hogy Szolnok gazdasága fejlődik, s a sikerekre joggal lehetünk büszkék! A Béres igazi szolnoki céggé vált, s erősödése egyben városunk előrelépését is jelenti – tette hozzá Szalay Ferenc.

forrás: mti / szolnok.hu

Galéria

GazdaságSzolnokgyógyszerBéres Zrt.