2024.05.27, Hétfő

Egy hetes rendezvénysorozat a Tisza-tavon

2016.05.15. 11:56

Idén május 7-13. között került megrendezésre a Tisza-tavi szezon indítását jelentő Tisza-tó Napja rendezvénysorozat.

Idén május 7-13. között került megrendezésre a Tisza-tavi szezon indítását jelentő Tisza-tó Napja rendezvénysorozat. Első programja a rendező szervezetek részvételével zajlott tavat megkerülő kerékpáros túra volt május 7-én, mely idén először  négy megyét érintette, s távja így elérte a 80 km-t. Gyerek vetélkedő, Tiszta tó a Tisza-tó rendezvények, vízszintavató váltófutás, rendőrségi triatlon színesítették a hetet.

 

A május hetedikei bicajos túrán a hagyományoknak megfelelően a tó parti települések hűsítő itallal, helyi termékekkel, gasztronómiai kóstolóval, kulturális programokkal várták a tekerőket.

Az eseménnyel egy időben zajlott az Intersport Tour de Tisza-tó kerékpáros verseny, amelyen több mint 1.700 profi és amatőr sportoló vett részt. 

A Tisza-tó Napja rendezvénysorozathoz idén több helyszínnel is csatlakozik a környezettudatos szemléletformálást és a szelektív hulladékgyűjtést célzó Tiszta tó a Tisza-tó projekt. Ennek jegyében tartották a Tisza-tavi KiMitTud? országos vetélkedő döntőjét is Kiskörén május 9-én. A feladatok között szerepelt hulladékból Tisza-tavi életkép készítése, a TeSzedd országos szemétgyűjtő akcióban való részvétel, illetve a környezettudatos magatartás melletti érvelés. A legjobb hat csapat és a felkészítő pedagógusok díját Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke adta át.

Idén az eredmény a következőképpen alakult: 
I.helyezett: Bihari betyárok (Berettyóújfalu) 
II.helyezett: Boldogi Hoho horgászok (Boldog) 
III.helyezett: Vöcsökfiókák (Szolnok)
IV.helyezett: Vad Vidrák (Tarnaméra)
V.helyezett: EMődi Hableányok (Emőd)
VI.helyezett: Tavirózsák (Tiszaszőlős) 

forrás: jnszm.hu

Galéria

Helyi hírekTisza-tókerékpár