2024.05.27, Hétfő

Elkészült a negyedik street workout pálya is

2016.05.04. 15:14

A negyedik szabadtéri kondiparkot, azaz street workout pályát adták át szerdán délután a Zagyva-part mellett, a Szolnok ispán körúton.

A negyedik szabadtéri kondiparkot, azaz street workout pályát adták át szerdán délután a Zagyva-part mellett, a Szolnok ispán körúton. Ezentúl nem kell a városi sportcsarnok melletti vagy a szandai, esetleg a Széchenyi lakótelepi street workout pályát felkeresni a fiataloknak, hiszen a tabáni sportpályák mögött várja őket a frissen átadott kültéri kondipark. Erdélyi Ádám és társainak látványos bemutatója színesítette ezúttal is az eseményt.

A 2013. évi diákközgyűlésen merült fel a fiatalok részéről a street workout pályák építésének gondolata, kezdeményezést beépítettük a város Ifjúsági Koncepciójába is – mondta az átadáson Szalay Ferenc polgármester.

A kültéri tornaeszköz pályák parkokban, strandokon, lakótelepeken, játszóterek mellett teremthetnek közösségi helyszínt a sportolni vágyók részére, tartalmas és hasznos kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel a szabad levegőn. A street workout pálya a játszóterek mellett közös programlehetőséget nyújthat az egész családnak, illetve önállóan is közösségi helyszínt teremthet a mozgásra vágyó gyerekeknek, fiataloknak, szülőknek és idősebbeknek.

A street workout pályák kiépítése egyszeri költségű és a későbbiek során bármikor bővíthető beruházás, melynek alacsony az üzemeltetési és fenntartási költsége. A jelenlegi pálya kialakítása 6 millió forintba került.

Az első street workout pálya a Tiszaligetben, a városi sportcsarnok gát felőli oldalán valósult meg a fiatalok terveinek figyelembevételével. A Tiszaliget Szolnok város lakóinak kedvelt sportolási és szabadidős helyszíne, köszönhetően az elmúlt évek jelentős sportlétesítmény-fejlesztéseinek. A diákok véleménye szerint a tiszaligeti kültéri kondipark jól kiegészíti a rendszeresen szabadban sportolók edzéstervét – mondta Szalay Ferenc.

forrás: szolnok.hu

 

Galéria

Helyi hírekstreet workoutszabadtéri kondipark