2024.05.27, Hétfő

Évadot értékeltek a szimfonikusok

2016.06.14. 14:05

Sikeres évadot zárt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

Sikeres évadot zárt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Összegzés és a jövő évi tervek felvázolása volt a téma a Hozam Klubban tartott évadzáró összejövetelen. A bevezetőben Ignácz Ervin ügyvezető értékelte a mögöttük álló időszakot és röviden összefoglalta a zenekar előtt álló feladatokat.

Értékteremtő, értékközvetítő munkát végzünk – mondta Ignácz Ervin, aki külön is köszönetet mondott a háttérben dolgozóknak, mondván nélkülük nem lenne ilyen sikeres a zenekar. Beszédesek a számok is: 86 hangverseny, 41 ifjúsági hangverseny, a bemutatott kortárs magyar művek száma 28, a fizetőnézők száma 22 420. Kiemelte, hogy kiváló a kapcsolatuk a Szigligeti Színházzal, mindez persze számszerűsíthető is: mintegy 14 millió forintos megrendelést kaptak az évad során a teátrumtól. Folyamatban van a nemzeti minősítés megszerzése is.

Úgy érzem, minden évben egyre jobbak vagyunk, büszkék lehetünk arra, amit elértünk – hangsúlyozta Izaki Maszahiro főzeneigazgató, majd Molnár Éva karnagy a Bartók Béla kamarakórus tevékenységét értékelte.

A város kulturális életének meghatározó eleme lett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, amely már nem csak Szolnokon, hanem a környező településeken élők számára is minőségi és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújt – mondta Szalay Ferenc polgármester. A zenekar olyan népszerű rendezvényeken viszi közel az emberekhez a komolyzenét, mint a Parti-Túra vagy a Katonazenekari Fesztivál. Példakép a zenekar és a kórus is, nem véletlen, hogy rengeteg fiatal tanul valamilyen hangszeren a város zeneiskoláinak egyikében.

A polgármester hangsúlyozta: a következő évadban minden rendben lesz a zenekar és a kamarakórus gazdálkodásával, a város lehetőségei szerint minden eszközzel továbbra is támogatni fogja működésüket.

forrás: szolnok.hu

Galéria