2024.06.16, Vasárnap

Férfi kosárlabda EK - Megszerezte első győzelmét a Szolnok

2015.11.12. 21:37

A Szolnoki Olaj hazai pályán nagy csatában legyőzte az orosz Szaratovot szerdán a kosárlabda férfi Európa Kupa ötödik fordulójában, így megszerezte első sikerét a sorozatban.

    Eredmény:
    E csoport, 5. forduló:
Szolnoki Olaj-Szaratov (orosz) 83-79 (18-15, 26-21, 19-21, 20-22)
-----------------------------------------------------------------

    A 2015/16-os Európa Kupa-idényt négy vereséggel kezdő Szolnok nehéz mérkőzés elé nézett, mivel a Szaratov 3/1-gyel állt. A Tisza-partiak eredményes "főpróbán" voltak túl, mivel szombaton hosszabbítás után nyertek Kaposváron, ráadásul az elmúlt napokban két játékossal erősödött a keret: a válogatott Kovács Péter a legutóbb döntős Kecskeméttől érkezett, majd az ukrán Olekszandr Lipovij írt alá a magyar bajnokhoz.
    A találkozót az esélytelenebb magyar csapat kezdte jobban, s az első két negyed alatt nyolcpontos előnyt harcolt ki. A harmadik negyedben az orosz csapat valamelyest magára talált, pontosabb volt, mint korábban, így az utolsó negyedre hat pontra csökkentette hátrányát. A záró játékrészben aztán sokáig úgy tűnt, izgalommentes sikert arathat a Szolnok, Vojvodáék ugyanis nagyon magabiztosnak tűntek, remekül védekeztek és a másik oldalon is higgadtak voltak. Azonban a házigazdának hiába volt 12 pont az előnye három perccel a vége előtt, a szaratoviak kevesebb mint két perc alatt négy hárompontost dobva és kiválóan védekezve egyenlíteni tudtak. A magyar együttest aztán Vojvoda Dávid hárompontosa lendítette át a holtponton, majd az utolsó percben jól koncentrálva sikerült megnyernie a meccset.
    A Szolnok jövő szerdán a görög PAOK Szalonikit fogadja.

mti

Galéria