2024.05.22, Szerda

A fiatal vállalkozók szakmai és anyagi támogatásának lehetőségeiről tartottak konferenciát

2016.04.29. 14:02

A „Vállalkozz Magyarország” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföldi régióban című projekt nyitórendezvényét tartották pénteken a szolnoki városháza dísztermében.

A „Vállalkozz Magyarország” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföldi régióban című projekt nyitórendezvényét tartották pénteken a városháza dísztermében. A rendezvényt Szabó István alpolgármester nyitotta meg, az előadók között dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési kormánybiztos, országgyűlési képviselő, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott is szerepelt.

A független egzisztencia megteremtésének lehetőségét biztosítja a vállalkozói lét, s ehhez a Széchenyi Programirodán keresztül mind szakmai, mind anyagi támogatást is kaphatnak a fiatalok – mondta a Szolnok alpolgármestere köszöntő beszédében.

A rendezvényen a témával kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők, s lehetőség nyílt a megvalósítókkal való személyes kapcsolatfelvételre, kérdések feltevésére is. A több mint háromszázmillió forintból megvalósuló projekt célja, hogy hozzájáruljon a vállalkozói szemlélettel bíró álláskereső fiatalok önfoglalkoztatóvá válásához.

A fiatalok a projekt keretében nyújtott képzési program teljesítésével alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket kapnak, megismerik a vállalkozási formák típusait, megszerezhetik a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok minimum 2 millió, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, 10% önrész mellett.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálispályázatfiatalokvállalkozóVállalkozz Magyarország!induló vállalkozás