2024.06.25, Kedd

Családbarát épületekkel gazdagszik Törökszentmiklós

magyarepitok.hu

2016.07.12. 10:17

Hamarosan elkészül a tanuszoda, és új bölcsődét is terveznek a Szolnok melletti településen.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Törökszentmiklóson a Batthyány utca 139-143. szám alatt létesül tanuszoda, a programban épülő többi uszodához hasonlóan egy 25 és egy 10 méter hosszú tanmedencével. A Nemzeti Sportközpontok által kiírt közbeszerzési pályázatot még áprilisban nyerte el a budapesti Hanley Service Kft., nettó 316 millió forint értékben. Az építkezés már zajlik, a befejezés várható időpontja 2017. február.


A készülő tanuszoda makettje.

A Törökszentmiklósi Önkormányzat emellett hat foglalkoztatóhelyiséges bölcsőde megtervezésére kérte fel Csernyus Lőrinc építészt, aki a Triskell Kft. bevonásával el is készítette a terveket. A bölcsőde a Pánthy Endre út és az Almássy út közötti részen, a Batthány úton épülő tanuszoda közelében lesz, csendes, forgalommentes helyen.

A hat foglalkoztató épület és kiszolgáló szárnyak földszintes elrendezéssel, eltérő belmagassággal épülnének. A belső kert köré láncszerűen felfűzött foglalkoztatók mindegyike saját félig nyitott teraszt és kertet kap, a belső kert pedig nyitott aulaként is funkcionál. A két közterület felőli szárnyba az adminisztráció, a konyha és egyéb gazdasági helyiségek kerülnek. A leválasztott gazdasági bejárat teljesen elkülönül az épület többi részétől.


Az épületek belső udvart alkotnak a bölcsődében.

A tervezés a leendő üzemeltetők, az esetlegesen érintett családok, valamint a helyi közösségfejlesztők bevonásával folytatódik.

forrás: magyarepitok.hu