2020.01.25, Szombat

Hirdetés

Évfordulót ünnepel a Rotary Club Szolnok
rotaryszolnok.hu

Évfordulót ünnepel a Rotary Club Szolnok

szolnok.hu

2019.06.03. 11:19

A Rotary Club az évek folyamán Szolnok és a térség meghatározó jótékonysági szervezetévé vált, ez idő alatt több tízmillió forintot juttattak a támogatottaknak.

Hirdetés

Újraalapításának 20 éves jubileumát ünnepli a Rotary Club Szolnok, ebből az alkalomból szerveztek ünnepi charter rendezvényt a városházán.

A húsz év alatt 67 tagja volt a klubnak, az alapítók közül tízen a mai napig aktívak. Ahogyan akkor az alapító rendezvénynek, úgy most a jubileuminak is a városháza díszterme adott otthont, a rendezvényt a Szandai Ördögök fúvós együttes műsora színesítette.

Jánosi Zsolt elnök visszatekintve az újraalapítás óta eltelt évtizedekre elmondta: mint minden Rotary Club, úgy a szolnoki is azzal a céllal jött létre a humanizmus hívó szavára, hogy enyhítsék a szenvedést, segítsenek a társadalom nehéz helyzetbe került egyéneinek, csoportjainak.


A térség meghatározó szervezetévévé váltak

Idővel Szolnok és térsége meghatározó jótékonysági szervezetévé váltak, legfontosabb eseményeik a jótékonysági bál, adventi borkínálás vagy éppen a Rotary farsang, számokban kifejezve pedig több tízmillió forintot juttattak a támogatottaknak. Megalapították a Rotary Mecénás-díjat, melyet az a Pákh Imre műgyűjtő is megkapott, akinek köszönhetően Szolnokon is látható és sikeres volt a Munkácsy-kiállítás.

Jánosi Zsolt szólt a nemzetközi diákcsere programról és a többi, akár határon túli Rotary Clubokkal való kiváló együttműködésről is.

Az ünnepségen a város Rotary Emlékérmet kapott a klub jószolgálati célkitűzéseinek támogatásáért, majd az ünneplők a Tisza parkban felállított Rotary emlékkőnél koszorúztak Szalay Ferenc polgármester részvételével.

Helyi hírekSzolnokévforduló