2024.03.28, Csütörtök

Heteken belül elindulhat a Budapest-Szolnok útszakasz építése

szolnok.hu

2016.07.28. 09:52

A mintegy 75 km-es szakaszt érintő beruházás két év alatt készül el, a Szolnok és Fegyvernek közöttit egy évvel később adják át.

Hirdetés

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget - közölte dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, fejlesztési kormánybiztos Szalay Ferenc polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján.

 A képviselő arról is tájékoztatott, hogy az M4-es  Szolnok-Fegyvernek közötti szakasszal kapcsolatosan jelenleg az építtetőkkel történő egyeztetés és az elszámolás zajlik. Ezt követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása - mondta, hozzátéve: nem autópálya, hanem négysávos autóút épül. A tervek szerint az építkezés még ebben az évben vagy 2017-ben elkezdődik és 2019 végére készül el. 

Szalay Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, az M4-es Szolnokig tartó szakasza 2018 negyedik negyedévére,  a Fegyvernekig tartó útszakasz 2019 végéig készül el. 

Szólt arról, hogy az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszán jelenleg közbeszerzési folyamat zajlik, a területátadás szeptemberben várható.

Az abonyi elkerülő szakaszon gyorsforgalmi út épül, egy meglévő félautópályát kell másik két sávval bővíteni.

Kitért arra, hogy az M4 -es Szolnokról keletre haladó szakaszával kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak, a jelenlegi információk szerint az érintett útszakaszon négysávos út és négysávos híd épül majd..

forrás: magyarepitok.hu / szolnok.hu