2024.04.19, Péntek

3 millió forint vállalkozásindítási támogatás szolnoki fiataloknak

vallalkozzmagyarorszag.hu

2016.08.16. 15:03

A szolnoki fiatalok számára is megnyílt a lehetőség, hogy fiatal vállalkozókká váljanak! Elindult a „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban projekt, amely helyi fiatalok számára biztosít támogatást.

Hirdetés

A program célja új vállalkozások létrehozása, a fiatal korosztályt érintő munkanélküliség csökkentése, valamint vidéki fiatalok helyben maradásának támogatása. A lehetőség iránt érdeklődőket szakmai támogatással segítik saját vállalkozásuk elindításában. Mentorok biztosítanak folyamatos tanácsadást és útmutatást a résztvevők üzleti terveinek kialakításához, majd segítik az újdonsült vállalkozásokat indulásuk első évében. A vállalkozás megalapításához szükséges ismereteket és készségeket a jelentkezők egy üzleti képzés során sajátíthatják el. A képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozási ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítésének fázisáig. Ezt az üzleti tervet egy független szakértőkből álló csoport véleményezi és hagyja jóvá.

Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére. Konzorcium célja, hogy a projekt keretei között a következő egy évben legalább 270 új cég létrejjöttét segítsék elő ebben a régióban.

A programban az Észak-Alföldön élő, 18 és 25 év közötti álláskeresők, valamint 25 és 30 év közötti felsőfokú végzettségű pályakezdő álláskeresők számára biztosítanak lehetőséget saját vállalkozásuk elindítására.

Jelentkezni a honlapon való regisztrációval és a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A programokba bevont fiatalok 2016 őszétől vehetnek részt üzleti képzéseken és a képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok pályázhatnak induló vállalkoásuk költségeinek támogatására.

forrás: vallalkozzmagyarorszag.hu