2024.04.20, Szombat

Üzletek, lakások és kávézó épül a Tiszliget kapujában

szolnok.hu

2016.09.08. 14:20

A liget kapujában évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotú egykori Moment diszkó épülete régóta várta „megmentőjét”.

Hirdetés

A Tiszaliget, Szolnok városának pihenő, sport és oktatási központja folyamatosan szépül és gazdagodik. Megújult a stadion, a főiskola épülete, megépült a Vízilabda Aréna és Tiszavirág gyaloghíd. 

 

A bejárást megelőző sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester kiemelte, a beruházó tervei jól illeszkednek a város azon elképzeléseibe, mely szerint az idegenforgalom és a turizmus fejlesztése kiemelt szerepet kap a jövőben Szolnokon. Mint mondta, fontos cél a város bekapcsolása a tiszai turizmusba.

 

A tervezés, a statikai felmérések és az engedélyeztetés 2015 decemberében kezdődött. Az ingatlan városképileg is meghatározó elhelyezkedése miatt fontosnak érezték a beruházók a folyamatos egyeztetést és a konzultációt az építési hatósággal. Ennek az együttműködésnek az eredményeként született meg egy modern, korszerű és élhető szolgáltató lakóépület terve - ismertette a kezdeteket Sebestyén Roland tulajdonos.

 

A négyszintes épület magassága megegyezik a szomszédos Liget Hotellel – mondta el Bereczki Csaba, a beruházó cég ügyvezetője. Az alsó szint a szolgáltatásoké, ide tervezik a garázst. Egy, a sétány felé nyitott kávézó és bisztró várja a gyalog, kerékpárral, vagy akár kajakkal, kishajóval érkező vendégeket, ezen kívül apartman hotel és üzlethelyiségek kapnak helyet az épületben a felsőbb szinten található penthouse lakások mellett. Ez utóbbiakból 17-et terveznek, míg apartmanból hatot. A beruházó hangsúlyozta, az épület minden tekintetben megfelel az energetikai irányelveknek.

A várhatóan 2017 végére megvalósuló beruházás a tervezett kikötővel, pihenőparkkal kellemes találkozóhellyé, közösségi események színterévé válhat a jövőben.