2024.03.28, Csütörtök

Jászárokszállásra is érkeztek ajánlatok szénhidrogén kutatásra

mti

2016.10.03. 13:05

A szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére, valamint  geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására az idén júniusban meghirdetett bányászati koncessziós pályázatokra  11 formailag érvényes pályázat érkezett, ugyanakkor a meghirdetett tíz területből háromra nem nyújtottak be ajánlatot.

Hirdetés

A szeptember 27-én és 28-án benyújtott pályázatok értékelését a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok végzik, amelyek ezt követően javaslatot tesznek a koncessziók megadására. A tárcavezető a pályázat benyújtását követő 90 napon belül dönthet a koncessziós jog megadásáról. 


Szénhidrogén kutatásra Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Nyugat és Zala-Nyugat kutatási területére érkeztek ajánlatok, míg Heves, Körösladány és Zala-Kelet területére nem akadt jelentkező. Geotermikus energia kutatására Győr területére lehetett ajánlatot benyújtani. 

 

A minisztérium közölte azt is, hogy a jövőben újabb szénhidrogén koncessziós pályázatok megjelentetését tervezi az ellátásbiztonság szempontjából fontos hazai bányászati kutatás és kitermelés élénkítése érdekében.